Sivas Katliamı 20 yıl sonra hâlâ unutulmadı

24 Haz 2013

2 Temmuz 1993'te Sivas'ta katledilenler için Kadıköy'de miting düzenlendi. Alana Haydarpaşa ve Söğütlüçeşme yollarından yürüyen ilerici ve devrimci kurumlar sık sık Taksim direnişi ile ilgili sloganlar attı.

Mitinge başta Sivas şehitleri olmak üzere eşitlik ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirmiş tüm devrim şehitleri adına saygı duruşunda bulunulmasıyla başlandı. Saygı duruşunda Sivas katliamında yaşamını yitirenlerin isimleri "Burada" sloganıyla okundu. Saygı duruşunun ardından yüzlerini Taksim'e dönen halk “Her yer Taksim, her yer direniş” sloganını tekrarladı.

Alanda söz alan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği PSAKD Genel Başkanı Kemal Bülbül AKP'nin Alevilere dönük baskıcı politikalarından bahsederek 3. Köprüye verilmeye çalışılan Yavuz Sultan Selim isminin yapılmak istenen doğa katliamının isimle arka planda bırakılmak istediğine değindi. Bu durumu asla kabul etmeyeceklerini belirtti.

Taksim Dayanışması adına söz alan TTB konsey üyesi Osman Öztürk ise Taksim Direnişi'nin temel taleplerini hatırlatarak yaşanan şiddet olaylarına rağmen taleplerinin arkasında olduklarını belirtti.

Yürüyüş boyunca ve alanda sık sık Taksim direnişi sırasında hayatlarını kaybeden şehitlerin isimleri  tekrarlandı.

Miting Sabahat Akkiraz ve Arif Sağ'ın ezgileriyle son buldu.

paylaş