Karanfile karşı TOMA

22 Haz 2013

Bugün saat 19.00'da Taksim Dayanışmasının çağrısıyla yapılan eylemin sonuna doğru polis yine saldırdı. Taksim Dayanışması Gezi Parkı Direnişi'nde hayatını kaybedenleri anma ve taleplerini tekrar kamuoyu ile paylaşma amaçlı olarak saat 19.00'a eylem koymuştu.

21:33 Şu anda polis müdahalesi İstiklal'in ara sokaklarına doğru devam ediyor. Polis hedefsiz bir şekilde gaz bombası atıyor. İnsanların sığındığı apartmaların girişlerine bilinçli olarak gaz atıyor.

20:35  Polis basın açıklamasının bittiği meydanın boşaltılması aksi takdirde müdahale edeceği yönünde anons yaptı. Ardından Elmadağ yönünden başlayarak tomalarla saldırmaya başladı.

19:30  Okunan basın açıklamasının ardından Gezi Parkında ilk ağacın söküldüğü yere ve meydanın çeşitli yerlerine binlerce karanfil atıldı. Direnişte hayatını kaybedenlerin isimleri okunduğunda binlerce kişi hep bir ağızdan "Burada" sloganını haykırdı.

19:00  Onbinlerce insan ellerinde karanfillerle Taksim Meydanını doldurmaya başladı.  "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "Hükümet İstifa" sloganları hep bir ağızdan atılıyor.

paylaş