Mersin Halkı sesini yükseltiyor “Hükümet istifa, Tayyip istifa”

21 Haz 2013

Mersin polisi 19 Haziran gecesi Barış Meydanını basmış ve meydanda bulunan çadırları talan edip, oluşturulan mutfak komününü dağıtıp buzdolaplarına el koymuştu. Daha sonra Barış meydanını halka kapatmıştı.

Saldırı sonrasında Mersin Gezi direnişçileri Forum ve Mezitli Belediyesi önünden Yenişehir KİPA önüne yürüyüp orada basın açıklaması yapıp Barış Meydanına yürüme kararı almıştı. Dün (20 Haziran) saat 17.30’da forum önünde buluşan Mersinliler KİPA’ya yürümek istedi. Ancak polis hiçbir şekilde KİPA önüne yürüyüşe izin vermeyeceklerini, orada olimpiyat köyü bulunduğunu ve bununla ilgili kendilerine kesin emir verildiğini söyledi. Binlerce kişinin toplandığı yürüyüş koluna daha önce halka kapatılmış olan Barış Meydanına doğrudan gidebileceği bildirildi. Bunun üzerine halk saat 18.20 civarında KİPA yönüne doğru yürüyüşe geçti.

Adana, K.Maraş, Osmaniye, Kayseri, G.Antep ve Ş.Urfa’dan takviye almış durumda olan polis, halka biber gazı, tazyikli su ve coplarla saldırdı. Polis onlarca insanı darbetti. Bir eylemci, gözünün gazdan etkilenmesi yüzünden hastaneye kaldırıldı. Yaralının ciddi bir durumu olmadığı öğrenildi. Saat 19.00 civarında bu defa daha bir sert şekilde saldıran polis neredeyse katliama kalkıştı.

Eylem saat 23.50 sıralarından CHP milletvekili ve Diren Mersin inisiyatifinin bu hukuk dışı, insanlık dışı saldırıları protesto eden basın açıklamasıyla sonlandırıldı. Basın açıklamasında Mersin halkı “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” diye slogan attı.

paylaş