Kartal halkı direnmeye devam ediyor

21 Haz 2013

Kartal’ın çeşitli mahallerinden toplanan yüzlerce Kartallı dün (20 Haziran) akşam saat 21.00’de Kartal Meydanında bir araya geldi.   Kartallı Kazım Meydanında her akşam saat 21.00’de bir araya gelen halk, “Hükümet istifa”, “Her yer Taksim, her yer direniş” sloganlarıyla Kartal Meydanına doğru yürüyor. Dün akşam da Kartallı Kazım Meydanı’nda bir araya gelen halk Kartal Meydanına doğru yola çıktı. Saat 21.30 gibi Çaybahçeleri boyunca yürüyen ve sloganlar atan halk, Kartal Meydanında toplandı.

Gün boyu Kartal Meydanında  “duran insan”lar ile buluşan Kartal halkı, birkaç gündür Meydan’da gerçekleştirilen Forum’a devam etti. Forumda konuşan halk sorunlarını anlattı, Türkiye’nin dört bir yanında direnenlere selamlarını gönderdi.

Forum konuşmalarında Kartal Cevizli’deki Tekel’in özelleştirilmesi, eğitim sisteminde yapılan değişiklikle 4+4+4 düzeninin öğrenciler açısından zararları, AKP’nin yıkım politikaları tartışıldı. Direnişin yayılması için ne tür politikalar geliştirilebileceği konuşuldu. Daha sonra mikrofonu alan Kartallı yerel sanatçı olduğunu söyleyen bir direnişçi Ahmed Arif’in “Anadoluyum Ben” adlı şiirini türkü formunda okudu. Forum halkın söz alarak sorunlarını anlatmasıyla devam etti.

Kitle bugün yine aynı saatte Forum’a kaldığı yerden devam edileceğini açıklayarak Forum’u sonlandırdı.

paylaş