Bakırtepe halkı siyanürle altın aranmasına karşı

20 Haz 2013

Geçtiğimiz aylarda Sivas/Kangal'ın Bakırtepe bölgesinde siyanürle altın arama işlemine başlanmış ancak çevre köylerde yaşayan halk buna karşı çıkmış ve dava açmıştı. Sivas İdari mahkemesi tarafından yürütmenin durdurulmasına rağmen Demir Export firması çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Platform ise yarın konuya ilişkin basın açıklaması yapacağını duyurdu. duyurunun tam metni şöyle;

BASIN DUYURUSU

Bakırtepe Çevre Platformu olarak bugün İstanbul ve Ankara'dan hareket ederek yarın 11:00'da Sivas Valiliği'nin önünde bir basın açıklaması yapılacaktır. Bilindiği üzere Demir Export firması geçtiğimiz aylarda Kangal'ın Bakırtepe bölgesinde siyanürle altın arama işlemine başlamıştı. Ancak çevre köyler tarafından açılan dava neticesinde Sivas İdari Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararının alınmasının ardından Koç Holding'e bağlı Demir Export firmasının Bakırtepe'de çalışmalarını hala sürdürmesi göstermektedir ki köylüler bu firma artık hukuku da hiçe sayıyor. Bu nedenle yapacağımız basın açıklamasında maden şirketinin bu davranışını proteste edecek Vali ve Kaymakamı göreve çağıracağız. Açıklama öncesinde Sivas Valisi ve Kangal Kaymakam'lığıyla platform bileşenleri tarafından bir görüşme yapılmak isteniyor.

Bakırtepe Çevre Platformu olarak Demir Export firmasının hukuka aykırı davranıp hala Bakırtepe'de siyanürle altın arama çalışması yapmasının protesto edileceği basın açıklamasına siz değerli basın mensuplarının katılmasını arz eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Bakırtepe Çevre Platformu

İletişim tel: 05438077100

paylaş