SGBP uluslararası emek örgütleriyle birlikte eylemde

20 Haz 2013

Türkiye de dâhil olmak üzere dünya çapında 156 ülkeden 175 milyondan fazla işçiyi temsil eden Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu ITUC, ve ITF ile IUF Türkiye’de ifade özgürlüğü ve gösteri hakkına ilişkin ihlallere dikkat çekmek ve yetkililerin bu konuda harekete geçmelerini sağlamak amacıyla eylem kararı almıştı. Türkiye'den de Sendikal Güç Birliği Platformu uluslararası emek örgütleriyle birlikte eylemde olacağını açıkladı. Açıklama metni şöyle; 

 

Basına ve Kamuoyuna;

SGBP(Sendikal Güç Birliği Platformu) uluslararası emek örgütleriyle birlikte eylemde!

Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC), Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu ve Uluslararası Gıda İşçileri Federasyonu (IUF) Türkiye’de toplumsal olayların baskı ve şiddetle engellenmesine karşı, 21-22 Haziran 2013 tarihlerini, uluslararası eylem günü olarak ilan etti. Uluslararası emek örgütleri tüm dünyada üyelerini Türkiye’de demokratik taleplerle harekete geçenlerle dayanışma içinde olmaya, destek vermeye çağırdı.

Bu bağlamda Sendikal Güç Birliği Platformu’nu oluşturan sendikalar  21 Haziran 2013 Cuma günü 12.00′de, Hava-İş Sendikası’nın devam etmekte olan THY grevinin merkezi olan, THY Genel Müdürlüğü önünde eyleme destek açıklaması gerçekleştirecektir.

Emekten yana olan tüm dostlarımızı yan yana olmaya, dayanışmaya omuz vermeye davet ediyoruz.

 

Tarih: 21 Haziran 12.00

Yer: THY Genel Müdürlük Binası Önü-Yeşilköy

 

 

paylaş