Avukatlardan Akit gazetesine tepki

19 Haz 2013

Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi ve Özgürlükçü Hukukçular Derneği Akit gazetesinin yalanlarına karşı ortak bir açıklama yayınladı

Açıklama metninde, "Akit gazetesi ve ona ‘haber’ servis eden alçaklar şunu çok iyi bilmeli ki biz çete ve çeteci değiliz, halkımızın ve ezilenlerin avukatlarıyız. Asıl çete ve çeteciler halkın en basit demokratik taleplerine tomaları, silahları, gaz bombaları ve coplarıyla karşılık vererek dört yurttaşımızı katleden on bin yurttaşımızı yaralayan iki hafta içinde üç bin yurttaşımızı hukuk dışı bir şekilde gözaltına alanlardır” denildi.

Basına ve kamuoyuna;Akit gazetesi 15 Haziran 2013 tarihli gazetesinde ırkçı ve provokatif bir haberle meslektaşlarımızı ve derneğimizi hedef hâline getirilmiş ve zan altında bırakmıştır. Mesleklerini icra ederken kendi çalışma alanları olan adliye içinde yaka paça gözaltına alınan, darbedilen, hakaret ve tehditlerle alıkonulan meslektaşlarımızın direnişi ve meslek onuruna sahip çıkan tavırlarını hazmedemeyen AKP’nin polisleri Akit gazetesine verdikleri bilgilerle avukatları hedef hâline getirmişlerdir.

Geçen hafta Çağlayan adliyesinde meslektaşlarımıza polisin saldırarak gözaltına almasının akabinde ertesi gün beş bin avukat Çağlayan Adliyesinde basın açıklaması yapmıştır. Yine başta Ankara, İzmir ve Diyarbakır olmak üzere Türkiye’nin birçok barosu kitlesel protesto etkinlikleri düzenlemiştir. AKP hükümeti kin ve intikam duyguları ile avukatları hedef haline getirmiştir.

Bizler özgürlükçü, çağdaş, demokrat avukatlar olarak Gezi Park'ında ve Türkiye’nin her yerinde AKP faşizmine karşı halklarımızın yanında yer aldık bundan sonrada aynı özgürlük barikatında safları sıklaştırarak halklarımızın yanında yer alacağız.

Akit gazetesi ve ona “haber” servis eden alçaklar şunu çok iyi bilmeli ki biz çete ve çeteci değiliz, halkımızın ve ezilenlerin avukatlarıyız. Asıl çete ve çeteciler halkın en basit demokratik taleplerine tomaları, silahları, gaz bombaları ve coplarıyla karşılık vererek dört yurttaşımızı katleden on bin yurttaşımızı yaralayan iki hafta içinde üç bin yurttaşımızı hukuk dışı bir şekilde gözaltına alanlardır.

Biz Akit gazetesinin bu alçakça saldırısını manidar buluyoruz. Meslektaşlarımızın sicili olarak avukatlığını yaptıkları kişiler üzerinden çeteciler tanımlamasını ancak Akit gibi bir gazete yapabilirdi!

Biz bu oyunları biliyoruz. Sayın Öcalan’ın avukatları da hedef hâline getirildikten sonra meslektaşlarımız tutuklanmıştı. Daha yakın örneği ÇHD ve HHB hedef hâline getirildikten sonra meslektaşlarımız tutuklanmıştı. Ne komplolarınız, ne faşist baskılarınız, ne alçakça yayınlarınız bizi yıldıracak. Evet biz Taksim'de direnen çevrecilerin, devrimcilerin, ezilenlerin, işçilerin, Kürtlerin, avukatıyız, evet biz bu toplumsal muhalefetin, ötekilerin avukatıyız.

Soruyoruz çete adliyede avukatlık yapan meslektaşlarımız mı, kanun dışı emirle adliyeyi basan AKP’nin polisleri mi!

Tüm meslektaşlarımızı Cuma günü saat 13.00’de Çağlayan Adliyesi C kapısı önüne bekliyoruz. AKP’nin polisleri ve Akit gazetesi hakkında suç duyurusunda bulunacağız.

Yılmadık yılmayacağız.

Biz haklıyız Biz kazanacağız Biji Berxwedan

Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi

Özgürlükçü Hukukçular Derneği

paylaş