Yunanistan'da ERT emekçileri kazandı

18 Haz 2013

ERT emekçileri kazandı: Yunanistan resmî tv-radyo kanalı ERT’nin kapatılması kararı mahkemece iptal edildi.

Yunanistan Televizyon Çalışanları Federasyonu POSPERT’in, ERT’nin kapatılmasıyla ilgili kanun hükmündeki kararnamenin iptaliyle ilgili ihtiyati tedbir başvurusunu değerlendiren mahkeme, Yunanistan Anayasası’nın 15. maddesi gereğince ERT çalışanlarının talebini haklı buldu. Mahkeme, kanalın yeniden yayına başlaması için gerekli önlemlerin maliye bakanlığı tarafından alınmasına karar verdi.

Hükümet geçen hafta sürpriz bir kararla devlet radyo ve televizyonu ERT'yi kapatmıştı. Yayın geçen hafta salı günü, kemer sıkma önlemleri kapsamında alınan karar uyarınca durdurulmuş, 2500 çalışan da işsiz kalmıştı. Başta çalışanlar olmak üzere çok sayıda kişi, karara tepki göstermiş, kuruma ait tüm binalar çalışanlar tarafından işgal edilmişti. Yunan sendikaları da bir günlük genel greve giderek ERT çalışanlarına destek vermişti.

Yunanistan'da, Başbakan Antonis Samaras'ın Yunan Radyo ve Televizyon Kurumu ERT'yi kapatmasını protesto eden kurum çalışanları, kurum binasına Türkçe, "Ertaksim-Samardoğan" yazılı pankart asmıştı. Yunanistan Başbakanı Samararas'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile özdeşleştiren bir pankart asmıştı. Pankartta,  "Ertaksim-Samardoğan" yazısı dikkat çekmişti.

paylaş