Yalan makinesi: AKP

18 Haz 2013
R. Tayyip Erdoğan bugün (18 Haziran 2013) TBMM'de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Gezi Parkı Direnişini kırmaya yönelik çabalarına yalanlarla ve hakaretlerle devam etti. 16 Haziran Kazlıçeşme mitingine değinen RTE, maksimum 300 bin kişi kapasiteli bir alan olan Kazlıçeşme alanında  'Bir milyonu aşkın katılımla Cumhuriyet tarihimizin en büyük mitingini gerçekleştirdik dedi. Kitlesinin kimseye zarar vermeden dağıldığını ifade eden RTE 'demokratik hak kullanılması budur' dedi. 
 
AKP yalanlarına devam ediyor
Güvenlik güçlerinin uyguladığı şiddeti inkar eden RTE 'Bu olaylar demokratik haklarını kullanan masum insanlara şiddet uygulaması gibi sunuldu' dedi ve 'Güvenlik güçlerimiz demokrasi ve hukuk sınırları içinde,son derece sabırlı, son derece sağduyulu şekilde, çok büyük şiddet eylemlerine karşı başarıyla mücadele vermişlerdir... Tarihinde hiç olmadığı şekilde demokratik tavır sergilemişlerdir.' diye ekledi.
 
Şiddediti uygulayanların terörist, anarşist isyancılar olduğunu söyleyen RTE direnişe destek verenlerin %76'sının CHP, %16'sının BDP'li olduğunu iddia etti. Oysa direniş sürecinde yapılan bir araştırma sonucuna göre direnişe katılanların %79'u hiçbir parti, grup ya da dernek üyesi değil.
 
AKP hedef gösteriyor 
DİSK, KESK, TTB, TMMOB ve TDHB’yi de hedef gösterdi: “Bazı sendikalar, bazı STK’lar var. Dün iş bırakma çağrısı yaptılar. Ne oldu? Vaka bu. Hani ne oldu? Çünkü yaptığınız çağrı kanunsuz, hukuka aykırı' dedi. Türk Tabipler Birliği'ni hedef gösteren RTE 'bunların herşeyi menfaate dayalıdır' diyerek suçladı. 
 
Artık kimseyi kandıramazsınız
Direniş sürecinde, yandaş medyaya rağmen halk, sokaklarda ne olup bittiğininin farkında. Polisin şiddet uygulamadığını ifade eden RTE, bir tanesi doğrudan polis kurşunuyla ölen 4 insanı, 7822 yaralıyı, gözünü kaybedenleri, kafa travması geçirenleri görmemezlikten geliyor ve başkalarını da buna inandırmaya çalışıyor.   Ancak bu kez AKP'nin oyunları tutmayacak, halk kazanacak.
 
 
paylaş