AKP saldırmaya devam ediyor.

18 Haz 2013

AKP hükümeti gezi direnişçilerine yönelik şiddetine evler ve kurumları basarak devam ediyor. Gezi direnişini polis baskısı ile bastırabileceğini sanıyor.

 

18 Haziran

23:06 Ankara- Ethem Sarısülük'ün öldürüldüğü yerde yurttaşlar yakmış oldukları mumlar etrafında anma yaptı.
 
 
 
19:48 İstanbul- Cevahir Alışveriş Merkezi bir kaç kişi durma eylemine başladı. Çevresinde toplanan bir grup insanla birlikte 'Her yer Taksim, her yer direniş' sloganı attılar.
 
 
18:31 Ankara- Polisin durdurduğu noktada basın açıklaması yapacak olan kitle, açıklamanın ardından Yüksel Caddesi'ndeki İnsan Hakları Heykeli'nin önünde oturma eylemi yapacak. 
 
18:17 Ankara- Polisin izin vermemesi üzerine, geri çekilmeyen kitle 'durma' eylemine başladı. 
 
18:10 Ankara- Yüksel Caddesi'nde basın açıklaması için toplanan kitle Kocatepe'de bulunan AKP il binasına yürümek istedi ancak şu anda gergin bir bekleyiş var. Polis AKP il binası önünde açıklamaya izin vermeyeceğini söylüyor.
 
 
14:43 İstanbul- Taksim Meydanı'nda duran insanların sayısı artıyor. "Duran adam"lar hakkında 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na göre "durmak suretiyle polise şiddet ve hareket kullanmadan direnme" suçundan bir tutanak düzenlendiği belirtiliyor. 
 
 
12:42  Bu sabah (18 Haziran) İstanbul ve Ankara’da sabahın erken saatlerinde başlayan gözaltı operasyonları Kocaeli ve Eskişehir’e de yayıldı. Şuan itibarı ile gözaltı sayıları belirsizliğini koruyor.
 
12:30 Ankara- Bugün saat 18:00'da Yüksel Caddesi'nde gözaltılara ilişkin bir basın açıklaması yapılacak.
 
08:00 Polis sabaha karşı Ankara ve İstanbul'da gezi direnişçilerine yönelik operasyon başlattı. Baskın yapılan adresler arasında Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) il ve ilçe binaları, Etkin Haber Ajansı (ETHA), Atılım Gazetesi ve Özgür Radyo binaları ve çalışanların evleri var. Onlarca kişi gözaltına alındı.
06:43 Ankara- Polis sabaha karşı Kuğulu Park'a operasyon yaptı ve parkta bulunan direnişçilere müdahale etti.

02:45 İstanbul- Yaratıcı halkımızdan yeni bir eylem biçimi daha: Durmak! Taksim meydanında, direnişine ayakta durarak devam eden bir kişinin çevresini polisler sardı ancak gözaltına almadı. Ankara ve Londra’dan da benzer protesto haberleri geliyor.

Taksim Meydanı'nda 'Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine #duranadam'

Ankara'da Ethem Sarısülük'ün öldürüldüğü yerde duran kadın.

Londra'da direnişe destek veren duran adam.

 

paylaş