Halk direnişi sürüyor

17 Haz 2013

Halk direnişi sendikaların ve diğer emek örgütlerinin katılımıyla yükseliyor. İşçiler, kamu emekçileri, halk yine sokaklarda, meydanlarda.

 

18 Haziran

02:45 İstanbul- Yaratıcı halkımızdan yeni bir eylem biçimi daha: Durmak! Taksim meydanında, direnişine ayakta durarak devam eden bir kişinin çevresini polisler sardı ancak gözaltına almadı. Ankara ve Londra’dan da benzer protesto haberleri geliyor.

Taksim Meydanı'nda 'Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine #duranadam'

Ankara'da Ethem Sarısülük'ün öldürüldüğü yerde duran kadın.

Londra'da direnişe destek veren duran adam.

17 Haziran

21:12 İstanbul-  Halk hala ayakta. Çoğu semtte pencerelere çıkan halk protestolara tencere tava eşliğinde devam ediyor. 

20:19 Manisa- Manolya Meydanı'nda yaklaşık 200 kişi doktor tutuklamaları ve polis şiddetine karşı eyleme başladı, 'Tutuklu doktorlar onurumuzdur' sloganları attıktan sonra yürüyüşe geçtiler.

19:15 İstanbul- Osmanbey'de bulunan kitleye polis Akrep ve TOMA'larla tazyikli su sıkarak müdahale ediyor. Polisin yanında duran küçük bir grup ise 'polise uzanan eller kırılsın' sloganı atıyor.

18:55 İstanbul- İstiklal Caddesi, Fransız Konsolosluğu çevresinde polis müdahalesi oluyor.

18:14 İstanbul- Şişli'de bir grup yolu trafiğe kapatmış bekliyor. Sıraselviler ve İstiklal Caddesi girişini polis kapatmış durumda ancak halk kitlesi giderek çoğalıyor.

18:09 İstanbul- İstiklal Caddesi üzerinde, Fransız Konsolosluğu civarında halk yeniden toplanmaya başladı. Henüz polis müdahalesi yok.16:44 İstanbul- Şişli kolu Pangaltı'ya ulaştı.16:27 İstanbul- Şişli kolu Taksim yönüne doğru yürüyüşe başladı.

16:07 İstanbul- Şişlideki DİSK binası önünde sendika üyeleri ve Gezi Direnişçileri toplanmaya başladı.

16:05 İstanbul- Tünelde toplanan binlerce kişinin önü polis barikatı ile kapatıldı. Kitle oturma eyleminde.

15:50 İstanbul- Açıklanan iş bırakma eylemi uyarınca saat 16'da KESK İstiklal caddesi tünelden, DİSK ise Şişlideki Genel Merkezinden yola çıkarak ortak yürüyüş gerçekleştirecekler. Taksim Dayanışması 87 bileşeni ile birlikte yürüyüşte olacak. TKP 1920 Şişli kolunda olacak.

14:44 İzmir-  Okunan basın açıklamasının ardından eylem bitti.

14:20 İzmir-  Yürüyüşçüler Konak Meydanı'na girdi. Kitlesel bir katılım var.

13:30 İzmir-  Sendikalar Basmane Meydanı'nda toplanıp yürüyüşe geçti.

13:30 Ankara-  KESK kortejinin yolu Mithatpaşa Köprüsünün atında polis tarafından kesildi. KESK'in basın açıklaması orada yapılıyor.

09:00 İstanbul-  İşgalden sonra Taksim Meydanı'na ve Gezi Parkı'na ulaşmak isteyen halk 2 gündür kitleler hâlinde hamle yapıyor. DİSK, KESK, TMMOB, TTB VE TDB bugün (17 Haziran) iş bırakma kararı aldı. Greve katılanlar diğer direnişçilerle birlikte Şişli ve İstiklâl Tünel'de buluşarak iki koldan Taksim'e yürüyecek.

00.30 İstanbul- Beşiktaş Çarşı'da toplanan kitleye polis saldırıyor.

paylaş