Gezi Parkına tekrar Müdahale

16 Haz 2013

Polis vahşet uygulayarak boşalttığı Taksim Gezi Parkı'ndaki çadırkenti yıkıyor. Çadırları tek tek demir çubuklarla deviriyor.

Çıplak elleriyle barışçı biçimde direnen halkına savaş açan Erdoğan, zafer kazandığını sanıyor. Aslında kaybediyor. Katliamcı muhafız birlikleri Taksim Gezi Parkı'nı da işgal edebilir ama bu kez kendi güçleri Taksim direnişçilerinin imdadına koşan İstanbul halkı tarafından kuşatılacak. İsanbul halkı Tayyip Erdoğan'ı istemiyor. Türkiye halkı AKP'yi istemiyor. İstanbul sokakları şu anda “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” sloganıyla inliyor. Polis ise kitleleri dağıtmak için yine gaz bombaları atıyor.

Gericilik, vurgun ve savaş programına karşı çıkan halkını yok etmek için bütün ülkeyi kan gölüne çevirmeyi göze alan Tayyip Erdoğan ve AKP hükümeti artık ülkeyi yönetmeye devam edemez. Hükümet derhâl istifa etmelidir.

16 Haziran

09:25 ÇHD’nin açıklamasına göre dün akşamki polis saldırısında 132 kişi ağır yaralandı. Çok sayıda gözaltı var. Avukatlar bölgedeki tüm karakollara gitmesine rağmen hiçbiri gözaltıların nerede olduğu ile ilgili bilgi vermiyor. İstanbul Emniyeti açıkça suç işliyor.

05:07 Polisin  defalarca müdahalesine rağmen Boğaz köprüsünü geçen yaklaşık iki bin kişilik kitle Beşiktaşa ulaştı. Okmeydanında çatışmalar devam ediyor. Yarın İstanbul Halkı daha da kalabalık olarak Taksimde olacak, Gezi Parkını koruyacak.

Polisin Alman hastanesine defalarca sıktığı tazyikli su ve attığı gaz bombalarından birinin görüntüsü.

03:30 Hilton oteline giren polis insanların maskelerini, doktorların ilaçlarını aldı. Ayrıca istanbulun pek çok yerinde polislerin kasklarında hiç bir numara yok. Polis kasklarındaki numarayı gizleme derdinden kurtulmuş durumda.

03:10  Erdal Beşikçioğlu'nun yaptığı açıklamaya göre Emrah Serbes şu anda gözaltında değil.

02:55 Altunizade ve Uzunçayır'da polis kitleye gaz ve tazyikli suyla müdahale etti. Halk ara sokaklara doğru geri çekildi.

02.30 İMC TV’nin canlı yayına bağlanan Behzat Ç. dizisi senaristi  Emrah Serbes  canlı yayında konuşurken gözaltına alındı.

02:27 Polis sağlık merkezi olarak kullanılan Divan Otelinin içine sürekli gaz bombası atıyor.

02:26 Adana'da Atatürk Parkı'nda kurulan direniş çadırlarına polis saldırıp sökmeye başladı.

02:20 Maslaktaki Jandarma komutanlığından Taksim'e doğru yola TOMA'ların yola çıktığı bilgisi geliyor.

02:05 Taksim Dayanışmasından acil duyuru.

  1. Emniyet güçlerinin bu vahşi saldırısı durdurulmalıdır. Bu gece ve yarın olacak olaylardan bütünüyle siyasi iktidar sorumludur.
  2. Basın kuruluşları açıklamalarımızın halkımıza duyurulması konusunda yardımcı olmalı, halkına savaş açan bir siyasi iktidarın dezenformasyonundan halkımızı korumalıdır.
  3. Bu sert polis müdahalesi sonucunda yaralanan yurttaşlarımızın sağlığından endişeliyiz. Gönüllü hekimlerin engellemesi durdurulmalı, 112 ambulans başta olmak üzere mevcut kamu sağlık kurumları acilen güçlendirilmelidir.
  4. İstanbul’un her yerinden on binlerce kişi Taksim’e yürümektedir. Halkımızın bu yürüyüşünün engellenmesi mümkün değildir.  

01:54 Revir olarak kullanılan Divan Otel önünde otele yönelik polis müdahalesini engellemeye çalışan CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal'ın kolu polis tarafından kırıldı.

01:25 Gelen bir SMS mesajı; "Şu anda kurtuluş harbiye hattında onlarca ev kapılarını açmış vaziyette. Halk poşetlerle sandviç, limon, su veriyor. Gerçekten müthiş bir dayanışma var. Bu arada bölgedeki mobil internet bağlantısı kesildi. Mücadeleye devam bu daha başlangıç."

01:16 Boğaz Köprüsündeki durum.

01.15 Polis Alman hastanesinin içine girmesede geçerken bir kaç gaz bombası atmayı ihmal etmedi.

01:02 RedHack, TBMM TV’yi hackledi. TBMM TV’ye girenlerin  +1 TV’yi izliemesini sağlıyor.

00:56 Hrant Dink'in katledildiği binanın altındaki Detay Müzik Çav Bella marşını çalmaya başladı. Binlerce kişi tek ses Çav Bella söylüyor.

00:37 Ankara Kenedy caddesinde durum gergin. Polis saldırı hazırlığı içinde. Kitle "Bu daha başlangıç mücadeleye devam sloganları atıyor"

00:30 İstanbulun değişik semtlerinden onbinlerce kişi TAKSİM'e yaklaşmaya devam ediyor.

00:12 Yandaş basın iş başında. Boyuna "Taksim meydanı boş her hangi bir olay yok şeklinde yayın yapıyor". İstanbul'un dört bir yanından Taksim'e doğru ilerleyen on binlerce kişiye ait tek bir bilgi yok.

00:04 TOMA'lara su takviyesi yapan iki tankere Beşiktaş ve Fenerbahçe taraftarlarınca el konuldu.

00:01 Ankara'da Kolej metro civarında toplanıp sloganlar atan kitleye Polis akrep adı verilen araçlarla saldırıyor.  

15 Haziran

24:00 İzmir Basmane meydanındaki kitle yaptığı basına açıklamasının ardından yarın saat 19:00'da daha kitlesel buluşmak üzere çadır alanlarına doğru geri gidiyor.

 

23:50 Şişli'de toplanan kitle TRT Radyosu hizasına kadar ulaşmış durumda. Radyoevi  hizasında barikat kurulmuş durumda. Taksime doğru ilerleyiş devam ediyor.

23:43 Kadıköyde sayısı onbinleri bulan kitle boğaz köprüsüne yaklaştı.

23:41 Kennedy Caddesi’nde sayısı 10 bini aşan kitle bekliyor. Polis 25 dakika içinde dağılmaları yönünde anonsda bulunuyor.

 

paylaş