Nöbete de mücadeleye de devam (15 Haziran)

15 Haz 2013

Polis vahşet uygulayarak boşalttığı Taksim Gezi Parkı'ndaki çadırkenti yıkıyor. Çadırları tek tek demir çubuklarla deviriyor.

Çıplak elleriyle barışçı biçimde direnen halkına savaş açan Erdoğan, zafer kazandığını sanıyor. Aslında kaybediyor. Katliamcı muhafız birlikleri Taksim Gezi Parkı'nı da işgal edebilir ama bu kez kendi güçleri Taksim direnişçilerinin imdadına koşan İstanbul halkı tarafından kuşatılacak. İsanbul halkı Tayyip Erdoğan'ı istemiyor. Türkiye halkı AKP'yi istemiyor. İstanbul sokakları şu anda “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” sloganıyla inliyor. Polis ise kitleleri dağıtmak için yine gaz bombaları atıyor.

Gericilik, vurgun ve savaş programına karşı çıkan halkını yok etmek için bütün ülkeyi kan gölüne çevirmeyi göze alan Tayyip Erdoğan ve AKP hükümeti artık ülkeyi yönetmeye devam edemez. Hükümet derhâl istifa etmelidir.

16 Haziran

01:54 Revir olarak kullanılan Divan Otel önünde otele yönelik polis müdahalesini engellemeye çalışan CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal'ın kolu polis tarafından kırıldı.

01:25 Gelen bir SMS mesajı; "Şu anda kurtuluş harbiye hattında onlarca ev kapılarını açmış vaziyette. Halk poşetlerle sandviç, limon, su veriyor. Gerçekten müthiş bir dayanışma var. Bu arada bölgedeki mobil internet bağlantısı kesildi. Mücadeleye devam bu daha başlangıç."

01:16 Boğaz Köprüsündeki durum.

01.15 Polis Alman hastanesinin içine girmesede geçerken bir kaç gaz bombası atmayı ihmal etmedi.

01:02 RedHack, TBMM TV’yi hackledi. TBMM TV’ye girenlerin  +1 TV’yi izliemesini sağlıyor.

00:56 Hrant Dink'in katledildiği binanın altındaki Detay Müzik Çav Bella marşını çalmaya başladı. Binlerce kişi tek ses Çav Bella söylüyor.

00:37 Ankara Kenedy caddesinde durum gergin. Polis saldırı hazırlığı içinde. Kitle "Bu daha başlangıç mücadeleye devam sloganları atıyor"

00:30 İstanbulun değişik semtlerinden onbinlerce kişi TAKSİM'e yaklaşmaya devam ediyor.

00:12 Yandaş basın iş başında. Boyuna "Taksim meydanı boş her hangi bir olay yok şeklinde yayın yapıyor". İstanbul'un dört bir yanından Taksim'e doğru ilerleyen on binlerce kişiye ait tek bir bilgi yok.

00:04 TOMA'lara su takviyesi yapan iki tankere Beşiktaş ve Fenerbahçe taraftarlarınca el konuldu.

00:01 Ankara'da Kolej metro civarında toplanıp sloganlar atan kitleye Polis akrep adı verilen araçlarla saldırıyor.

15 Haziran

24:00 İzmir Basmane meydanındaki kitle yaptığı basına açıklamasının ardından yarın saat 19:00'da daha kitlesel buluşmak üzere çadır alanlarına doğru geri gidiyor.

 

23:50 Şişli'de toplanan kitle TRT Radyosu hizasına kadar ulaşmış durumda. Radyoevi  hizasında barikat kurulmuş durumda. Taksime doğru ilerleyiş devam ediyor.

23:43 Kadıköyde sayısı onbinleri bulan kitle boğaz köprüsüne yaklaştı.

23:41 Kennedy Caddesi’nde sayısı 10 bini aşan kitle bekliyor. Polis 25 dakika içinde dağılmaları yönünde anonsda bulunuyor.

23:40 İstanbul Valisine göre "şu anda ufak çatışmalar" varmış.

23:30 Kartal ve Maltepede sokağa çıkan binlerce kişi E5 üzerinde birleşerek boğaz köprüsüne doğru ilerliyorlar.

23:10 İstanbul Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçişi engelleyebilmek için vapurlar durduruldu. Halk köprüye doğru yürüyor.

23:03 Basmanede girişindeki kitle Basmane alanına girdi.

23:03 İzmir Basmanede tüm kitle ayakta. Hep bir ağızdan 1 Mayıs marşını okuyorlar.

22:56 İzmirdeki kitle Basmane meydanı girişinde. Meydanda TOMA'lar var. Kitle oturma eylemi yapıyor.

22:50 Ankara Kenedy caddesi üstünde beş bin civarı insan toplanmış durumda. Hükümet istifa sloganları atıyorlar. Şimdilik polis müdahalesi yok.

22:47 Pangaltıdaki kitle kalabalıklaşarak Orduevi hizasına geldi.

22:46 Sıraseviler üstünde barikat kuruldu. Polisin attığı gaz bombaları yüzünden cadde üstünde göz gözü görmüyor.

22:43 Yandaş medya işbaşında. Habertürk televizyonuna göre polisin müdahalesi oldukça özenli imiş.

22:40 Pangaltı Ramada hotel sırasında halk barikat kuruyor.

22:38 Pangaltı Ramada otelin önünde toplanan kalabalık bir grup Taksim yönüne doğru yürüyüşe geçti.

22:27 Polis saldırısı Feriköy içlerine kadar yayıldı. Mahalleler gaz altında. Şişli ve Nişantaşında da polis saldırısı sürüyor.

22:18 İzmirde Gündoğdu meydanında toplanan kitle sloganlar eşliğinde yolu trafiğe kapatıp Basmane yönüne doğru yürüyüşe geçti.

22:15 İstiklal caddesinde Franasız konsolosluğu hizasında TOMA'larla kitlenin üstüne tazyikli su sıkılıyor.

22:01 Okmeydanında toplanan binlerce kişi yolu trafiğe kapatıp Taksim yönüne doğru yürüyüşe geçti.

21:57 Sıraselviler ve İstiklal caddesi üzerinde polisle Halk arasında çatışmalar var. Elmadağ-Osmanbey hattında halk sokaklarda. Sarıgazide yürüyüşe geçen kitle otoyolu trafiğe kapadı.

21:39 İzmir'de insanlar Gündoğdu meydanında toplanmaya başladı. İzmir halkı pencerelerde Gezi Parkına destek sloganları atıyor. Gündoğdu Meydanında toplanan kitle saat 22'de Basmanedeki AKP binasına doğru yürüyecek.

21:39 Polis parkın girişine iş makinesi (kepçe) girdi. Şu anda TKP 1920 çadırının da olduğu bölge  iş makineleri ile parçalınıyor.

21:35 İstanbul Sarıgazi'de toplanan beş bini aşkın kitle Taksim yönüne doğru yürümeye başladı. İstanbul'un değişik semtlerinde halk sokaklarda pencerelerde. Tencere tava çalıyor "hükümet istifa" "her yer taksim her yer direniş" sloganları atıyor.

21:17 Polis revir dahil olmak üzere tüm çadırları parçalıyor.

21:17 Polis parkın içinde ne yaşandığının görünmesini engellemek için tüm basının parka girişini engelliyor. Parkın içinde çadırlar yakılıp yıkılıyor. saldırıdan bir dakika önce parkın içi

21:10 Polis şu anda Taksim Gezi Parkı'ndaki çoluk çocuk, genç yaşlı, kadın erkek on binlerce insanın üzerine gaz bombaları, ses bombaları ve tazyikli suyla saldırıyor. Polis birlikleri Gezi Parkı'na da girmeye başladı. Bu vahşi saldırı AKP'nin soğuk kanlı bir katliam teşebbüsü. AKP'nin emriyle polis birlikleri barışçı şekilde Taksim Gezi Parkı'nda bulunan halkı mahvetmeye çalışıyor. İnsanlar yine de “Tayyip istifa”, “Hükümet istifa” diye haykırıyor.

21:08 Polis Gezi Parkındakilere Tarlabaşına doğru parkı boşaltın anonsu yapıyor.

21:05 Polis TOMA'ları ve Akrep adı verilen araçlar parkın merdivenlerini tırmanarak parkın giriş kısmına girmiş durumda.

20:50 Gezi Parkına Polis müdahalesi başladı.

20:40 Tayyip Erdoğan'ın Ankara mitinginde "biz orayı boşaltmasını biliriz" açıklamasının ardından Gezi Parkında durum gergin. Polis direnişçilere parkı boşaltmaları yönünde anonslarda bulunuyor. Her an müdahale olabilir.

20:18 Anneler Gezi'de yine eylemde. "Anneler burada Tayyip nerede"  diye sloganları atıyorlar.

19:30 Gezi Parkı merdivenlerinin üstündeki alanda Sivas Madımak Katliamı ile ilgili bir fotoğraf sergisi açıldı.  

18:10 DİSK Gezi parkı içinde “İnadına sendika, inadına DİSK” sloganlarıyla yürüyor. Direnişçiler DİSK kortejini alkışlıyorlar.

17:45 Ethem Sarısülük'ün cenazesi Batıkent halkınca Adli Tıp'tan Batıkent cemevine taşınıyor. Batıkent halkı "Ethem yoldaş ölümsüzdür" "katil devlet hesap  verecek" sloganları atıyor. Bugün Batıkent cemevinde nöbet tutulacak. Batıkent halkı cenazesine sahip çıkarak sabaha dek cemevi önünde nöbet tutacak. 2. fotoğraf muhalefet.org

16:25 Ankara Selanik caddesi üzerinde Eğitim-Sen öncülüğünde yürüyen kitle Güven Parka doğru yürüyüşe geçti. Polis kitlenin önünü kesti

15:25 Ethem Sarısülük’ün otopsi işlemi sürüyor. Melih Gökçek'in arkadaşlarının attığı taş sonucu öldü iddiası yalanlandı. Otopsi ile ilgili açıklama yapan ağabeyi Mustafa Sarısülük ve avukatları Kazım Bayraktar kafatası otopsisinin sonuçlandığını belirtti. Ethem Sarısülük’ün beyninden bir mermi çekirdeği çıktığını açıkladılar. Merminin kimi iddialardakinin aksine sekerek değil direkt olarak girdiği de açıklandı. AKP her zamanki gibi halka yalan söylüyor. Ağabeyi Mustafa Sarısülük yaptığı çağrıda "Kardeşimi polis öldürmüştür. Halkımız bunu böyle bilsin. Yarın yapılacak cenaze törenine milyonları davet ediyoruz” dedi.

15:20 Ankara’lı Direnişçiler saat 16.00′da Kızılay’da buluşacak. KESK’e bağlı sendikalar da buluşma için Mithatpaşa Köprüsünde bir araya geliyor.

13:40 Manisa Akhisar'da miting var. Gördes Çal Dağı’ndaki Nikel Madeni için Çin’den getirilen ve Çevrecilerin “Cehennem Kazanı” adını verdikleri dev kazan’ı durdurmak için Akhisar’da Siyasi Partiler ve Sivil Toplum Örgütleri bir araya gelerek çeşitli kararlar aldı. Akhisar’a Yaklaşık 15 km uzaklıkta bulunan dev tankı durdurmak için Şehir Gazinosu’nda toplanan çevreci gurup Tankı durdurmak için çadır kurup nöbet bekleyeceklerini dile getirdi. 738 tonluk kazan Gördes Tavşanalanı mevkiinde Zorlu Grubu tarafından işletilen Nikel Madeni için Çin’den getirildi. Kazanın madene taşınması için 167 kilometrelik kara yolunda birçok köprü baypas edilerek yeni köprü yapılırken, 3 tane üst geçit de söküldü. Kazanı taşıyan 264 tekeri bulunan kamyon saatte yaklaşık 1 kilometre hızla yol alabiliyor. Kararlıyız! Gördes'e gitmekte olan CEHENNEM KAZANINI Akhisar'dan geçirmeyeceğiz! Bunun için de direneceğiz, mücadele edeceğiz! Bugün (13 Haziran 2013) Akhisar'da siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan toplantıdan sonra alınan kararlar şöyle:

1- 15  Haziran 2013 Cumartesi günü saat 14:00'te Akhisar Soma kavşağında büyük bir miting yapılacak. 2- Mitingten sonra da aracı geçirmemek için nöbet tutulacak. 3- Türkiye'deki çevreye duyarlı herkes yardıma çağrılacak. 4- Mümkün olduğukadar çok kalabalık toplanmasına çaba gösterilecek. 5- Çağrıya cevap verip gelenler için mümkünse çadırları ile birlikte gelmesi istenecek. 6- Bütün basın-yayın ve sanal dünyaya duyurular yapılacak.

HERKESTEN KATKI VE DESTEK BEKLENİYOR Akhisar Çevre Platformu TURÇEP (Turgutlu Çevre Platformu) GÖRÇEV (Gördes Çevre Derneği)

13:20  11 Haziran'daki polis saldırısında gözaltına alınan çoğunluğu SDP üyesi 70 kişinin savcılıktaki işlemlerinin ardından 21'i bırakıldı. 26 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemede ise 4 kişi için tutuklama kararı çıktı. Tutuklanan direnişçilerin isimleri şu şekilde. "Ulaş Bayraktaroğlu, Doğukan Oci, Furkan Tombul ve Ceyhun Dönmez"

13:15  Taksim Dayanışmasının twiter ve facebook üzerinden yaptığı açıklama şu şekilde;

"Taksim Dayanışması toplantısında, bazı kurumlar ve partiler ortak bir Taksim Dayanışma çadırı altında buluşmaya karar verdi. Karar dayanışmanın bütün bileşenlerini kapsamamaktadır. Kararı alan kurumlar kendi açıklamalarını yapacaklardır."

12:10 Mükiyeliler Birliğinde bir araya gelen Ethem Sarısülük'ün ailesi ve demokratik kitle örgütleri Ethem'in cenaze programını açıkladı.

12:30’da Ethem Sarısülük'ün vurulduğu yerde anma, saygı duruşu ve karanfil bırakma 13:30’da YKM önünden Sıhhiye Meydanı’na yürüyüş 14:00’da Sıhhiye köprüsü üzerinden otobüslerle Batıkent Cemevine geçiş 14:30’da Batıkent Cemevinde tören 16:00’da Çorum Sungurlu’ya uğurlama  

11:50 Bugün Galatasaray Meydanı'nda 429 kez bir araya gelecek Cumartesi Anneleri Veysel Güney ve tüm katledilenleri anacak. Buluşma saat 12.00'de.

10:50 Gezi Parkında yapılan forum toplantıları ve Taksim Dayanışma Toplantısı sonucunda çıkan eğilim "Nöbete de Mücadeleye de Devam" yönünde oldu. Taksim dayanışmasının açıklamasının tam metni

paylaş