Mücadeleye devam (12 Haziran)

12 Haz 2013

Dünkü polis müdahalesine rağmen Gezi Parkı Direnişçileri mücadelelerine devam ediyor. Türkiye'nin dört bir yanından da destek eylemleri sürüyor.  Gün boyunca gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.  

 

 

 

12 Haziran

22:59 -İzmir- Basın açıklamasını bitiren kitle çadırlara geri dönüyor.

22:53 -İzmir- Basmanedeki bekleyiş devam ediyor. Eski İtfaiye ve Hilton çevresinde sivil polismi yoksa AKP'li çetemi olduğu belli olmayan eli sopalı kişiler var.

21:59 -İzmir- Basmanede polis TOMAlar ile yürüyüşçülerin önünü kesti. Ortam gergin.

21:51 -İzmir- Gündoğdu meydanındaki miting sonrasında kitlenin bir kısmı Basmane'deki AKP binasına doğru ilerlemeye başladı.

21:20 -İstanbul- Gezi Parkı merdivenlerinde oturan sanatçılara polis kalkmaları yoksa müdahalede bulunacakları yönünde uyarıda bulunuyor.

20:34  CBC televizyonu (Kanada) muhabirleri Sasa Petricic ve Derek Stoffel gözaltına alındı. Kanada Dışişleri Bakanı John Baird konu ile ilgili olarak Türkiye Büyükelçiliği’ne endişelerini iletti.

20:21 -Redhack destek amacı ile Ankara Emniyet müdürlüğünün sitesini hackledi.

... -İstanbul-  Dünkü polis saldırısında zarar gören tüm standtlar yeniden kuruldu.

19:40 -Ankara- Tüm video kayıtlarına ve diğer delillere karşın polis savcılığa Ethem'in katillerinin adını vermiyor. Yarın saat 12'de adliye önünde Ethem'in katillerini tanıyoruz almaya geldik sloganı ile buluşulacak.

19:15 - 20:00 -İstanbul- İstanbul Barosu önünde toplanan yüzlerce avukat Gezi Parkına destek amacı ile kalabalık şekilde alana yürüdü. Taksim Dayanışması alanda yaptığı açıklamada taleplerini bir kez daha sıralayıp Gezi  Parkı konusundaki kararlılığını dilllendirdi. Taksim Dayanışmasının açıklama metni;

"Taleplerimiz: Gezi Parkı park olarak kalmalıdır. Topçu Kışlası adı altında ya da başka herhangi bir yapılaşma olmayacağına, projenin iptal edildiğine dair resmi bir açıklamanın yapılmasını; AKM'nin yıkılmasına ilişkin girişimlerin durdurulmasını; Gezi Parkı'nda yıkıma karşı direnişten başlayarak halkın en temel demokratik hak kullanımını engelleyen şiddetle bastırma emrini veren bu emri uygulatan ve uygulayan, binlerce insanın yaralanmasına, 3 yurttaşın ölmesine neden olan sorumlular, başta İstanbul, Ankara, Hatay, Adana valileri ve emniyet müdürleri olmak üzere tüm sorumluların görevden alınmasını; gaz bombası ve benzeri materyallerin kullanımının yasaklanmasını; direnişe katıldığı için gözaltına alınanların serbest bırakılmasını ve haklarında hiçbir soruşturma açılmayacağını ilişkin açıklama yapılmasını; 1 Mayıs alanı olan Taksim ve Kızılay başta olmak üzere Türkiye'deki tüm meydanlarda kamusal alanlarımızda toplantı gösteri eylem yasaklarına ve fiili engellemelere son verilmesini, ifade özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılmasını talep ediyoruz.

Ülkenin ve dünyanın dört bir yanında sahip çıkılarak meşruluğu tartışılmaz bir hal alan açtığımız davalar ve uluslararası evrensel hukuk kriterleri açısından da en temel insan hakları ve demokrasi kriterleri açısından tartışılmayacak olan taleplerimizin takibinde ısrarcıyız. Türkiye'nin birçok yerinde eylemler devam etmektedir. Herkesi taleplerimize sahip çıkmaya çağırarak Gezi Parkı'na davet ediyoruz."

19:10 -Ankara- Ethem Sarısülük'ün Avukatları saat 19:30'da bir basın açıklaması gerçekleştirecekler. Dostları Numune Hastanesi önünde bekliyorlar.

15:40 -Ankara- Ankara'da polis kurşunu ile vurulan Ethem Sarısülük'ün beyin ölümü gerçekleşti. Mücadelesi mücadelemizdir.

15:39 -İstanbul- AKP'nin Polisi Halka saldırıyor. Yandaş basın ise bunu gizliyor, çarpıtıyor. Yandaş basının önemli isimlerinden NTV sunucusu Oğuz Haksever dün akşamki canlı yayında Gezi Parkı'na gaz atılmadığını iddia etti. Oğuz Haksever'in bu tutumuna tepkiler sürüyor. Halk Oğuz Hakseverin istifası yönünde eylemler yapıyor.

15:35 -İstanbul- Taksim Dayanışması'nın açıklaması: Buradayız ve hiçbir yere gitmiyoruz Taksim Dayanışması bugün yayınladığı duyuruda “Buradayız ve hiçbir yere gitmiyoruz” dedi. Saat 19.00'dan itibaren herkesi taleplerine sahip çıkmaya,Taksim'e, Gezi Parkı'na davet etti.

13:30 -İstanbul- Dün Çağlayan adliyesinde arkadaşlarının hukuksuz biçimde yaka paça gözaltına alınmasını kınayan avukatlar bugün yeniden Çağlayan adliyesindeler. Avukatlar adaleti simgeleyen Themis heykeli önünde toplandılar.

12:24 -İstanbul- Polis, AKM binasına iki büyük Türk bayrağı asıyor. Bir yandan da “vatan sana canım feda” sloganı atıyor. Taksim halka yasak polise serbest.

12:10 - İtalyan parlementosundaki kadın milletvekillerinden Gezi Parkına destek. Kadın milletvekilleri kırmızı elbiseler giyerek geldikleri mecliste Gezi Parkı direnişini desteklediklerini belirten bir açıklama yaptılar.

12:00 - -İstanbul- Dün yapılan polis saldırısı sonrasında yıkılan çadırların yerine yenileri dikiliyor. Bir yandan da çevre temizliği yapılıyor.

Gezi Parkı için acil ihtiyaç listesi. Çadır, branda, mat (yere sermek için), battaniye uyku tulumu, yağmurluk, şemsiye, el arabası, çöp kovası, çöp poşeti, temizlik malzemesi, bardak, su.

01:50 - RTÜK, Gezi Parkı olaylarında halkı şiddete teşvik ettikleri gerekçesiyle Ulusal TV, Halk TV, Cem TV ve EM TV’ye para cezası verdi.

00:24 -Ankara-  Atatürk Bulvarında müdahale başladı.

00:24 -Ankara-  Ankaranın değişik yerlerinden yola çıkan direnişçiler Kennedy caddesinde bir araya geldiler.

00:15 CHP MYK'sı saat 01:30'da Gezi Parkı gündemi ile olağanüstü olarak toplanacak.

paylaş