Mersin’den Bir Başbakan Geçti!

09 Haz 2013

Bugün (9 Haziran) Recep Tayyip Erdoğan XVII. Akdeniz Oyunları için kullanılacak tesislerin açılışını yapmak için Mersin’e geldi. Mersin’e öyle bir gelişi vardı ki bir Başbakan ancak bu kadar korkar halkından.

Askerî savaş helikopterleri eşliğinde Adana Hava alanından Mersin’e hava yoluyla geldi. Mersin Yenişehir ilçede TOMA’lar, özel harekât polisleri, çevik kuvvet polisleri sokak sokak müdahale etmek için cirit attığı bir Mersin daha yaşadı. Oysa günlerdir radyolardan bütün halkımız davetlidir çağrısı yapılıyordu. Oysa spor tesisi açılışı değil kendini kanıtlamaya çalışan bir AKP mitingi çağrısı olmuş daha çok.

Dün gece Mersin Barış Meydanı’nda sabahlayan yüzlerce kişi kolektif bir kahvaltının ardından Mersin Forum AVM önüne bir yürüyüş yapıldı. Forum önünde Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasının ardından yıkılıp yerine AVM ve TOKİ evleri yapılmak istenen Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’na yürünmeye başlandı. Trafik akışının kesildiği yürüyüş sırasında insanları tek tek fişlemek için kayıt yapan bir polise rahatsız olan insanlar kayıt yapmaması için polisi uyarınca polis halkın gençlerine tekme sallamaya çalıştı bu sırada kendini korumak isteyen insanlar polise müdahale etti. Kaçan polisin arkasından koşan insanlara polis belinden çıkardığı silahı çekti. Sendika yöneticilerinin de araya girmesiyle olası bir durum engellenmiş oldu. Toparlanan halk tekrar yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında sık sık “Hükümet istifa”, “ Mersin sokağa özgürleşmeye”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganlarını hep bir ağızdan haykırıldı.

Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünde yapılan konuşmaların ardından binlerce kişi Barış Meydanı’na yürüdü. AKP mitinginden dönen birkaç araç Barış Meydanı’na toplanan halkı provoke etmeye çalıştılar provokasyon boşa çıkarıldı. Yaşanan provokasyon girişimi başarılı olmayınca Özel Harekat Polisi trafiği kapatan halka yolları açması için seslendi fakat halk direnişe sahip çıkmaya devam ediyor.

paylaş