Meydanlar bizim, bu ülke bizim

08 Haz 2013

Gezi parkındaki "bir kaç ağaçtan" başlayan AKP'nin her türlü zorbalığına karşı şahlanışa dönüşen direnişin ayrıntılarını gün boyunca paylaşmaya devam ediyoruz.

23:00 -İstanbul-  Gazi Mahallesi cemevi önünde toplanarak yürümeye başlayan kitleye polis saldırdı. Polis saldırısında plastik mermi de kullanıyor.

22:16 -Ankara-  Çatışma Meşrutiyet caddesinde devam ediyor.

22:16 -Ankara-  Kızılay'da polis halka saldırıyor. Polis biber gazı ve TOMA'larla halka saldırıyor. Çadırkente de saldırılıyor. Polisin attığı gaz bombaları çadır ve brandaları yakıyor.

19:20 -Ankara-  Sakarya  Caddesinde çadırlar kurulmaya başladı.

17:40 -İstanbul-  AKP yalanlarla ayakta durmaya çalışıyor. İstanbul Belediye Başkanı K. Topbaş, yapılacak Topçu Kışlası'nın içine otel, rezidans, AVM ya da mağaza yapılmayacağını açıkladı. Topbaş, bu kararı açıklamadan önce de çeşitli kurumlar ve Mimarlar Odası ile görüştüğünü söyledi. Ancak Mimarlar Odası herhangi bir görüşme olmadığını açıkladı.

17:00 -Ankara- Pazar günü saat 16:00'da İstanbulda büyük bir Halk Mitingi düzenlenecek. Tüm İstanbul Taksim'e gelecek. Tayyip bir kaç çapulcuyu görecek.

16:30 -Ankara- Güven Park'ta kitleler toplanmaya başladı.

14:10 -İstanbul- Kadınlar İstiklal caddesinde yürüyor. Kadınların yürüyüşe çağrı metni şu şekilde;

Biz kadınlar, Gezi Parkı direnişinin en başından beri sokaklarda, meydanlardayız. Başbakana, AKP hükümetine ve kadın düşmanı politikalarına karşı hep beraber direniyoruz! “Tacizsiz Tayyipsiz bir Yaşam için„ kadınlar olarak buluşuyoruz.  

 

paylaş