Tayyip konuşuyor, Halk direniyor

07 Haz 2013

Halk direnişi halk devrimine dönüyor, direnişin 11. gününde milyonlar alanları terketmiyor. Alanlarda yeni Türkiye filizleniyor.   Tayyip Erdoğan Türkiye'ye dönüşünde geri adım atmayacağının sinyallerini verdi. Tüm Türkiye bir direniş alanı.  Gün boyunca direniş haberlerini bu sayfadan takip edebilirsiniz.

8 HAZİRAN CUMARTESİ

00 -Ankara- İLEF mezuniyet töreninden Gezi Parkı direnişine selam! Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi dün (07.06.2013) 45.dönem mezunlarını verdi .Mezuniyet töreninde Gezi Parkı direnişi unutulmadı. Ana akım medyanın suskunluğunu ve polisi eleştiren öğrenciler pankartlar ve dövizleriyle direnişi selamladı. Törenin başlamasıyla açılan pankartlar törene gelen aileler tarafından müthiş bir coşkuyla karşılandı ve hep bir ağızdan “her yer Taksim her yer Direniş “ sloganı atıldı. Fakülte birincisi ise konuşmasında “ölmekten değil devrimi görememekten korkuyoruz “dedi.

00 -Türkiye- Türk Tabipleri Birliğinden çağrı;

Kimyasal Silah / Gösteri Kontrol Ajanlarına Maruz Kalma Değerlendirme Formu

Ülkemizde toplumsal olaylarda kimyasal silahların/gösteri kontrol ajanlarının gaz formunda kullanımı gündelik bir uygulamaya dönüşmüştür. Bilindiği gibi İstanbul Taksim Gezi Parkı'na ilişkin meşru ve barışçıl protesto eylemlerinde emniyet güçleri yaygın bir biçimde göz yaşartıcı gaz kullanmıştır ve kullanmaya devam etmektedir.

Gaz maruziyeti sonrası ortaya çıkan belirtilerin kümelenmesinden, kullanılan gazların niteliği belirlenebilmektedir. Türk Tabipleri Birliği gaza maruz kalanların sağlık durumlarının değerlendirilmesi amacıyla etkilenme düzeylerini değerlendirmek üzere bir form geliştirmiştir. Eğer göz yaşartıcı gaza maruz kaldıysanız lütfen bu formu doldurun. Formun gazdan etkilenenlere ulaştırılması için katkılarınız çok değerli olacaktır.https://www.ttb.dr.tr/gas/home.php

7 HAZİRAN CUMA

23:55 -İstanbul- Sarıgazi’de binlerce kişinin katılığı yürüyüş bitti. Demokrasi Caddesi üzerinde  çadırlar kuruluyor.

23:50 -İstanbul- Gazi mahallesindeki görüntüler Filistini aratmıyor. 10 yaşındaki çocuklar da aileleri de aynı barikatta polise karşı tek yumruk direniyorlar.

23:20 -Ankara- Kurtlar Vadisi dizisi ekibi de Gezi direnişini desteklediklerini açıklayarak çeşitli malzeme desteğinde bulundu. Bu gidişle Erdoğan dışında herkes çapulcu olacak.

23:10 -Ankara- Güven Parka Tunalı Hilmi yönünden bini aşkın kişi giriş yaptı. Tuzluçayır mahallesinden de bir grup daha Güven parka geldi.

23:00 -İstanbul- Gazi mahallesinde bir saattir beş bini aşkın kişi polisle çatışıyor. Barikatlar kurulmuş durumda.

21:30 -Ankara- Kuğulu Parkta binlerce kişi toplandı, çadırlar yeniden kuruldu . Bu dakikalarda Kızılay Güven Parkta ise Halkevleri ve TKP 1920 flamalarla yerini almaya başladı.

19:30 -Ankara- Devrimci Bilgisayar korsanları Redhack, Taksim Gezi Parkı olaylarına tepki olarak İstanbul Emniyet'i müdür ve yardımcılarının telefon numaralarını yayınladı. Redhack'in açıklaması şu şekilde; Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert ve Turan Akbaş anısına.. "İstanbul Emniyet Mud ve MudYrd Cep Telefonu Numaraları" - http://kiyamet-projesi.blogspot.com/2013/06/istanbul-emniyet-mudur-ve-ya...

Madem "Halk için emniyet" diyor o halde halkin telefonlarina da bakarlar artik  http://kiyamet-projesi.blogspot.com/2013/06/istanbul-emniyet-mudur-ve-ya... 97'den bu yana Halk icin Hack #RedHack

Provokator Polis ve #ProvokatörBaşbakanİstemiyoruz Numaralari yayalim.. Birimizi durdurabilirler fakat hepimizi asla! http://redleaks.blogspot.com/2013/06/Istanbul-Emniyet-Mudurleri-Cep-Tel-...

 

18:00 -İstanbul- Tayyip Erdoğan yalan söylemeye devam ediyor. Bugün yaptığı konuşmada “Bize ders vermeye gayret edenler Wall Street olaylarına nasıl bakıyorlar? Orada biber gazıydı, 17 kişinin ölümüydü, hepsi oldu. İngiltere ve Fransa’da, Almanya’da, Yunanistan’da çok daha büyükleri yaşandı” dedi. Bunun üzerine ABD büyükelçi yaptığı açıklamada ülkesindeki olaylarda kimsenin ölmediğini açıkladı.

16:00 -İstanbul- ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş yaptığı açıklamada Gezi Parkı direnişinden önce planlamış oldukları 9 Haziran Kadıköy mitingini iptal ettiklerini açıkladı. Alper Taş yaptığı açıklamada saat:14.00'de Mecidiyeköy'de buluşup Taksim'e yürüyeceklerini açıkladı.

15:30 -İstanbul- AKP Iğdır il sekreteri Avukat Mehmet Soyuk AKP'nin 3. köprüye Yavuz Selim adını vermesini ve Gezi Parkı olaylarında gösterilen aşırı şiddeti gerekçe göstererek istifa etti. Mehmet Soyuk 7 yıldır AKP Iğdır il sekreteri idi.

15:00 -İstanbul- AKP tarihinde bir ilk. Bugüne kadar hep Ankarada toplanan AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) olağünüstü olarak İstanbul'da toplanıyor.

00:00 Uluslararası sermaye hala Erdoğan'ı terketmedi ama temkinli. Kredi değerlendirme kurumu Fitch, Gezi Parkı için tüm Türkiye genelinde devam eden protestoların Türkiye’nin kredi notu için tehdit oluşturmadığını ifade etti. Kurumdan yapılan açıklamada, “Türkiye’de protestoların mevcut durumu kredi notu için tehdit oluşturmuyor. Bu durum ekonomi üzerinde belirgin ters etkiler yaratırsa, gerilim kredi notu üzerinde baskı oluşturabilir” denildi.

00:00 -Paris- Paris Barosu Başkanı Christiane Féral-Schuhl dün (6 Haziran) bir açıklama yayınladı.  Paris Barosu Başkanı, gösteriler karşısında orantısız güç kullanan polise cesaret ve kararlılıkla karşı koyan İstanbul Barosu Başkanı Av. Ümit Kocasakal'a ve Baro yönetimine desteğini dile getirmek arzusundadır. Paris Barosu Başkanı, göstericilerin savunmasını üstlenmek için derhal özel bir birim oluşturan İstanbul Barosu'nun eylemlerini desteklemektedir. Christiane Féral-Schuhl desteğini « Paris Barosu, Türk meslektaşlarımızın ihtiyaçlarını dile getirmeleri durumunda, gerek maddi gerek insani yardım getirmeye hazırdır » şeklinde ifade etti. Paris Barosu Başkanı « Demokrasinin olduğu bütün ülkelerde, ki bu hem Türkiye'de, hem de Fransa'da geçerlidir, halk haraketleri sırasında yetkililer, polisin sadece kesinlikle gerekli olduğu durumlarda, kişileri ve mülkleri korumak üzere, insan haklarına dair uluslararası kurallar uyarınca müdahele etmesini sağlamakla yükümlüdürler. » cümlesiyle sözlerine devam etti. Paris Barosu Başkanı, tutuklanan ve bir suçla itham edilen kişilerin tüm hukuki haklarının garanti altına alınması konusunda ihtiyatlı duruşlarını koruyacaklarının altını çizmektedir. Presse RPpublics – 01 84 16 83 20 Shanez Richert - 06 10 50 44 44 shanez.richert@rppublics.com Ordre des avocats de Paris- Direction de la communication Amélie Guiraud – 01 44 32 48 14 aguiraud@avocatparis.org

14:00 -Ankara- Kuğulu Park'ta çadırların kaldırılmasına rağmen sayısı bini bulan insan Kuğulu Park'ta beklemeye devam ediyor. Kuğulu Park'ta bir kütüphane kuruldu.

12:55 -Ankara- Polis Kuğulu Parktaki çadırları kaldırmak için müdahalede bulunuyor.

 

 

paylaş