Halk meydanları özgürleştiriyor

05 Haz 2013

Gezi Parkındaki ağaçların sökülmesiyle başlayan, artık AKP'nin her türlü zorbalığına karşı başkaldırıya dönüşen direniş bugün de sürüyor.

Sosyal medyadaki bilgi kirliliğine düşmeden tüm kentlerdeki eylemci dostlarımızdan gelen teyit edilmiş bilgiler ile tüm gün boyunca direnişi size ulaştırmaya çalışacağız.

Elinize geçen fotoğraf ve bilgileri posta@yenidunya.org adresine ulaştırabilirsiniz.

23:19 Ankara'da Tuzluçayır'dan Kolej Kavşağı'na doğru ilerleyen halk Kurtuluş kavşağında barikat kurdu. Polis ara ara Akrep ve TOMA'larla saldırıyor.

22:50 Kartal'da binlerce kişi minibüs yolunu trafiğe kapatmış durumda, Kartal Meydanı'na doğru yürüyo

22.45 Tunalıhilmi'de 5-6 bin kişilik bir kitle direnmeye devam ediyor. Tuzluçayır'dan inen yaklaşık 2 bin kişilik bir kitle Cebeci'den geçerek kolej kavşağına varmak üzere. Kızılay'daki direniş küçük gruplar halinde sürüyor. 

22:04 İzmir halkı mahallelerde düdük çalıp, tencereleri vurarak; kornalar çalarak 'Tayyip istifa!' diye haykırıyor. Buca'da birçok koldan birleşen halk 'Tayyip istifa!' diyerek yürüyor. Üçyol'da da halk sokakta kalabalık kitleler halinde yürüyor.

21:20 Alsancak'ta karadeniz müzikleri eşliğinde halaylar çekiliyor. Açılan sokak kütüphanesinde onlarca kitap var.

20:45 Ankara'daki polis saldırısı haberiyle izmir halkı 'Heryer Kızılay, heryer direniş!' sloganı ile Ankara halkını selamlıyor.

20:40 İzmir Gündoğdu Meydanı'nda saat 17:00 gibi azalan kitle saat 19:00'da tekrar kalabalıklaştı. Alanın her yanından 'Tayyip istifa!', 'Her yer Taksim, her yer direniş!' sloganları yükseliyor. Akbank'ın etrafı taleplerden oluşan renkli dövizlerle dolu. İzmir Baro Başkanı, dün Twitter mesajlarından dolayı gözaltına alınanların serbest bırakıldığını duyurdu.

20.05 Ankara'nın ara sokakları "Her yer Taksim, her yer direniş" sloganlarıyla inliyor. Diren Ankara.

19.30 Kızılay'daki polis saldırısının konserler devam ederken hiçbir uyarı yapılmadan ansızın gaz bombaları atılmasıyla başladığı, hemen ardından panikleyen halkın üzerine tomalarla saldırıldığı öğrenildi. AKP gerçek yüzünü Kızılay'da bir kez daha gösteriyor.

19.15 Polis Kızılay'daki gösterilere saldırdı. Dağılmak zorunda kalan halk şu an Kızılay çevresinde polise karşı direniyor.

18.30 İstanbul Eczacı Odası da Taksim Gezi Parkı'nda. Çatışmalar esnasında yaralılara eczanelerini açarak, bedava ilaç yardımında bulunarak destek olan Eczacılar, alkışlarla ve sloganlarla karşılandı.

17.10 Tüm çatışmalar boyunca İstanbul halkının yanında olan, gece gündüz demeden yaralılara sağlık hizmeti veren sağlık emekçilerinin bir bölümü önlükleriyle Taksim'e yürüdü. Halk alkışlarla, sloganlarla sağlık emekçilerini karşılıyor.

16.15 İzmir Gündoğdu meydanında halk türküler, halaylar ve "Hükümet istifa" sloganıyla alanda.

16.00 Ankara Kızılay'da halk türküler, halaylar ve "Hükümet istifa" sloganıyla alanda.

15.33 KESK Taksim meydanında. Kortejin tamamı alana yeni girebildi. Şu an binlerce emekçi alanda. Konuşmalar yapılıyor.

14.32 Hava-İş emekçileri de Taksim alanında.

14.25 Şu an ülkenin üç büyük meydanı emekçilerle dolup taşıyor. İzmir Gündoğdu Meydanına her yönden binlerce emekçi girmeye başladı. Meydan doluyor. Taksim'e ulaşan DİSK'li emekçiler basın açıklaması yapıyor. Ankara'da Kızılay'ı dolduran emekçiler basın açıklaması yaptı.

12.20 Ankara'da binlerce emekçi Kızılay Meydanı'na girdi. Emekçiler dört bir yandan akın akın Kızılay'a giriyor.

00.49 Beylikdüzü’nde polis yeniden tazyikli su ve gazla saldırdı. Kitle dağılmasına rağmen polis durmaksızın biber gazı sıkıyor.

00.16 Antakya Armutlu Mahallesinde Abdullah Cömert’in cenaze dönüşü sırasında polis halka saldırdı. Saldırının ardından halk yürümek istedi. Asker halkın önüne barikat kurarak polisi korudu.

Şu an Armutlu'da sokak lambalarının kapatılmış olduğu ve eli sopalı AKP'li olduğu düşünülen yaklaşık 200 kişinin halka saldırdığı yönünde bilgiler geliyor. Polisin evlerin içine de gaz bombası attığı bildirildi. Halk polisin arasına üniforma giydirilmiş sivillerin de yerleştirildiğini düşünüyor.

Çok sayıda yaralı olduğu ve acilen tıbbi müdahalelere ihtiyaç olduğu bildirildi.

00.15 İstanbul Beylikdüzü'nde E-5'teki Migros önünde halk direnişe destek olmak için yolu trafiğe kapadı. Polis halka gaz bombası ve TOMA'dan su sıkarak saldırdı.

 

paylaş