Mücadeleye devam

04 Haz 2013

Gezi Parkındaki ağaçların sökülmesiyle başlayan, artık AKP'nin her türlü zorbalığına karşı başkaldırıya dönüşen direniş bugün de sürüyor.

Sosyal medyadaki bilgi kirliliğine düşmeden tüm kentlerdeki eylemci dostlarımızdan gelen teyit edilmiş bilgiler ile tüm gün boyunca direnişi size ulaştırmaya çalışacağız.

Elinize geçen fotoğraf ve bilgileri posta@yenidunya.org adresine ulaştırabilirsiniz.

 

00.49 Beylikdüzü’nde polis yeniden tazyikli su ve gazla saldırdı. Kitle dağılmasına rağmen polis durmaksızın biber gazı sıkıyor.

00.16 Antakya Armutlu Mahallesinde Abdullah Cömert’in cenaze dönüşü sırasında polis halka saldırdı. Saldırının ardından halk yürümek istedi. Asker halkın önüne barikat kurarak polisi korudu.

Şu an Armutlu'da sokak lambalarının kapatılmış olduğu ve eli sopalı AKP'li olduğu düşünülen yaklaşık 200 kişinin halka saldırdığı yönünde bilgiler geliyor. Polisin evlerin içine de gaz bombası attığı bildirildi. Halk polisin arasına üniforma giydirilmiş sivillerin de yerleştirildiğini düşünüyor.

Çok sayıda yaralı olduğu ve acilen tıbbi müdahalelere ihtiyaç olduğu bildirildi.

00.15 İstanbul Beylikdüzü'nde E-5'teki Migros önünde halk direnişe destek olmak için yolu trafiğe kapadı. Polis halka gaz bombası ve TOMA'dan su sıkarak saldırdı.

 

========= 4 HAZİRAN 2013 ==========

23.27 Bursa'da, yarın (5 Haziran) saat 10.00'da KESK öncülüğünde Heykel Ünlü caddede buluşularak Kent meydanına yürünecek.

23.24 Bursa'da 10 km'lik bir kortej oluştu. Kent meydanından Heykel'e doğru ilerliyor.

22.44 Halk Ankara Ayrancı'da Güvenlik caddesi boyunca yürüyüşe geçmiş durumda. Yaklaşık bin kişilik bir grup yürüyor.

20.00 İstanbul Beylikdüzü’nde 7-8 ayrı noktadan Beylikdüzü meydana yürüyüş başladı. Miting alanına dönen meydanda yaklaşık 20 bin kişi toplandı. Yürüyüş kollarından AKP ilçe binasına yönelenlere polis müdahale etti. Çatışmalar özellikle 500′e yakın gencin katılımı devam ediyor.

18.38 Antakya'da, polisin attığı gaz bombasının askerleri de etkilediği ve kaçmaya çalışan askerlerden birinin kapalı spor salonunun yakınındaki köprüden dereye düştüğü ama askerin durumunun iyi olduğu yönünde haberler geliyor.

17.35 Ankara'da halk Kolej'de trafiği iki yönlü olarak durdurdu. Ziya Gökalp'e doğru ise yalnızca Kızılay yönü trafiğe kapatıldı. Aynı zamanda Kuğulu Park'ta da toplanma var.

17.30 Yarın KESK saat 13.00'te Unkapanı'nda buluşup Taksim'e doğru yürüyecek.

17.16 Ankara Kızılay çevresinde biriken kalabalık giderek artıyor. Trafik açık. Polis meydana girişe izin vermiyor.

17.07 Yarın Ankara'da büyük bir miting yapılacak. Saat 12.00'de dört koldan başlayacak yürüyüş için öğretim görevlileri saat 11.00'de Cebeci'de buluşacaklar. DİSK Sosyal-İş Genel Merkez önünde saat 9.00'da buluşacak. Miting için Kolej Kavşağından KESK, DİSK Sosyal-İş, Kızılay Direniş Platformu (AKA-DER, Alınteri, BDSP, EHP, ESP, Kaldıraç, Partizan, TKP 1920), CHP; GMK Bulvarından ÖDP, EMEP; Sıhhıye yönünden Halk Cephesi yürüyecek. Akay kavşağından da yürünmesi ihtimal.

16.44 Bursa'da Kent meydanında toplanmaya başlayan halk, saat 17.00'de Fomara'ya doğru yürüyüşe geçecek. Burada çadır kurup sabahlayacaklar.

16.33 Şu an Ankara'da Kızılay'a çıkan sokaklarda kalabalıklar birikiyor. Meydan henüz kapalı.

16.25 Antakya'da Abdullah Cömert'in cenaze törenine yaklaşık 50 bin kişi katılıyor. Tüm Harbiye ve Samandağ esnafı kepenk kapatıyor. Cömert'in cenazesi yoğun katılım nedeniyle omuzlarda taşınıyor.

16.00 Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu İTUC ve Küresel Sendikal Federasyonlar bildiri yayınlayarak AKP hükümetinin kendi halkı ile karşı karşıya gelmeyi bırakıp protestolara saygı göstermesini ve tutuklu sendikacıların serbest bırakılmasını talep etti. İTUC'un websitesi http://www.ituc-csi.org/ da yapılan açıklamada hükümetin 1 Mayıs'ta uyguladığı baskı ve şiddet yöntemlerine başvurduğu oysa halkının taleplerine kulak vermesi gerektiği belirtildi.

15.20 DİSK Genel Merkezi yarın (5 Haziran Çarşamba) iş bırakarak alanlara çıkacağını duyurdu. İstanbul'da saat 13.00'de Genel Merkez binası (Şişli) önünde buluşarak Taksim'e yürüyecek. DİSK yarınki eylemine bütün halkı davet ediyor.

15.10 KESK Korteji Taksim meydanına girdi. Binlerce emekçinin katılımıyla oluşan kortejin bir ucu Gezi Parkı merdivenlerinde, bir ucu hâlâ İstiklâl Caddesi'nden girişini sürdürüyor.

15.06 Ankara Kızılay'daki Güven Park'ta liselilerin toplandığı yönünde bilgiler geliyor. Liselilerin girişi sırasında gaz bombaları kullanıldığı ama şimdi durumun sakin olduğu bildiriliyor.

14.38 Galatasaray'dan Taksim'e doğru yürüyen kitle İstiklâl Caddesi'ne sığamıyor.

13.08 Galatasaray Lisesi önündeki yürüyüş başladı. Doktorlar da katıldı. Bazı parti ve demokratik kitle örgütleri de yürüyüşe destek oluyor. "Her yer Taksim, her yer direniş" ve "Çapulcu öğretmenler yürüyor" pankartları öne çıkıyor.

13.50 KESK grevi ve eylemleri başladı. İstanbul Galatasaray Lisesi önünde toplanan KESK'liler İstiklâl Caddesi üzerinden Taksim meydanına yürüyecekler. Ankara'da da toplanma noktalarında buluşuyorlar. Bir yandan da Hatay'da öldürülen Abdullah Cömert ile ilgili eylemler de başladı.

01:50 AKP hükümeti ve polisinin gözü dönmüşlüğü devam ediyor. Antakya’da CHP gençlik kolları üyesi Abdullah Cömert isimli genç, polis tarafından kafasından hedef gözetilerek vuruldu. Cenazesi şu anda hastanede bekletiliyor.

Abdullah Cömert'in son mesajı. 01.20 Dünyanın pek çok ülkesinden sanatçılar, sporcular, demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler Gezi Parkı Direnişçilerine destek mesajları yayınlıyorlar. Günün ilk destek mesajı Arnavutluk'taki Politic Organisation'dan. Örgüt yayınladığı bildiride Taksim direnişçilerini desteklediklerini açıkladı.

paylaş