Sanatçılardan sonra Futbolculardan da Gezi Parkı Direnişi'ne destek!

03 Haz 2013

Önceki günlerde Mehmet Ali Alabora, Okan Bayülgen gibi pek çok ünlü sanatçı Gezi Parkı direnişine için fiilen destek vermişti. Kanlı bıçaklı kavgalara tutuşan taraftar grupları da Gezi Parkı direnişinde tek yürek olup direniyorlardı. Olayların ardınan bir çok futbolcu da dün Gezi Parkı Direnişini destekleyen açıklamalarda bulundu.

Drogba, instagram hesabında İstanbul'da yaşanan olayların çok üzücü bulduğunu, her şeyin en kısa sürede normale dönmesini dilediğini belirtti ve “Kalbim sizinle!” dedi.

Los Angeles'da yapılan Gezi Parkı protestosuna katılan Mehmet Okur konunun sadece ağaçlar için yapılan eylem olmaktan çıktığını, Gezi Parkı direnişi sayesinde insanların nasıl bütünleşebileceğini gördüğünü. Ne doğuda yaşanan çatışmalardan dolayı ne de milli maçlarda alınan zaferlerden sonra böylesi bir bütünlüğün oluşamadığını belirtti. Bu yaşına kadar böyle bir olaya hiç şahit olmadığını belirterek sözlerini “Tam destek, hep estek!” diyerek bitirdi.

Galatasaraylı Yekta Kurtuluş ise twitter hesabından “ Cehennemin en karanlık yerleri, buhran zamanlarında tarafsız kalanlara ayrılmıştır #direngeziparkı” alıntısı ile tepki verdi.

Beşiktaşlı oyuncu Esan Gülüm ise, twitter hesabından “Bütün Beşiktaş Carsi grubuna ve orada bulunan diğer bütün insanlarimizada helal olsun” diyerek tepkisini belirtti.

Fenerbahçeli Futbolcu Recep Niyaz ise yaşanan acı olaylara bir an önce son verilmesini gerektiğini ve Gezi Parkı direnişini desteklediğini belirtti.

Diğer sporcuların destek mesajları Milliyet haber sitesinden alıntı olarak aşağıdaki gibi yayınlıyoruz.

Manuel Fernandes (Beşiktaş) Kalbim sizinle

Felipe Melo (G.Saray) Taksim olaylarında hayatını kaybedenler için çok üzgünüm umarım bir an önce her şey yoluna girer, bunun için bütün kalbimle dua edeceğim..

Deron Williams (Brooklyn Nets) Dayan Gezi Parkı

Neslihan Darnel (Eczacıbaşı) St.Petersburg’dayım ama kalbim Gezi Parkı’nda

Andre Moritz (Crystal Palace) Türkiye’deki olayları anneme anlattım şimdi, dedi ki “Bu gece dualarım Türk insanlara olacak.” Desteğimiz sizinle

Sercan Yıldırım(Sivas Spor) Bir ağaç öldü, bir millet dirildi

Tomas Ujfalusi (G.Saray) Taksim’de yaşanan tatsız olaylar beni de çok üzdü, kalbim tüm Türkler’le

İlkan Karaman (F.Bahçe) Diren Gezi Parkı

Sinan Güler (Anadolu Efes) Dostlarım, kardeşlerim, abilerim, ablalarım sokakta, özgürlüğünü korumaya çalışıyor; karşılığında panzerle, biber gazıyla saldırılıyor

Bahar Toksoy (Vakıfbank) Hâlâ neyin işkencesi bu! Kahretsin yeter! Yetmedi mi mahvolan insanlar?

paylaş