Zafer Taksim'e girildi

01 Haz 2013

03:25 Yayınımıza bugünlük ara veriyoruz. Acil bir durum olmadığı sürece yarın sabaha kadar güncelleme olmayacak.

03:20 Beşiktaşta çatışan kitle Taksim'e geri çekilmiş durumda. Taksime bütün girişlere sağlam barikatlar kurulmuş durumda. Barikatlar Gümüşsuyundan İnönü stadına kadar uzuyor.  Eylemciler bir yandan yeni barikatlar inşa ediyor bir yandan ise nöbetleşe uyku düzenine geçerek sabahı bekliyorlar.Yarın hem Taksim'de hem de Türkiye'nin diğer kentlerinde "Daha güçlü geleceğiz"

01:15 İzmir Konak ve Ankara Kızılay'daki çatışmalar bitti. Kitle mahallelere çekildi. Gösteriler mahallelerde devam ediyor. Tüm halk sokakta tencere tava çalarak "Tayyip İstifa", "Yarın daha güçlü geleceğiz" sloganları atıyor.

01:00 Beşiktaşta İnönü stadı civarında çatışmalar tüm yoğunluğu ile devam ediyor. İnönü stadının yanındaki yokuşta çok sayıda barikat kurulmuş durumda.

00:58 İstanbul Cevizlibağda Metrobüslerin yolcu almaya başlaması üzerine göstericiler yolu açtı.

00:50 Eskişehir'de şu ana kadar barışçıl bir şekilde ilerleyen eyleme polis "portakal gazı" olduğu tahmin olunan bir gaz ile saldırdı.

00:45 Kütahyada polis eylemcileri dağıtıyor az sonra eylemciler yeniden toplanıp yürümeye devam ediyor.

00:42 İstanbul Cevizlibağ'da metrobüs yolcu almadığı için insanlar Metrobüs yolunu kesti.

00:25 Afyon'da saat 23:30 sularında polis ve sivil polis olduğu tahmin olunan svil giyimli kişiler eylemcilere saldırdı. Gözaltılar var.

23:55 İstanbul Vatan caddesindeki Emniyet Müdürlüğünün önünde binlerce kişi yürüyor.

23:50 Taksim meydandaki kitle sabahlama için hazırlıklara başladı. Kurum temsilcileri Taksim meydanındaki eylemin daha organize olması için ortak bir komite kuruyor.

23:30 İzmir Basmanede polis saldırısı sonucu kitle Konak Sümerbanka kadar çekildi.

23:30 Kartal halkı E-5'i trafiğe kapatmak için yürüyüşe geçti.

23:20 Mersin Barış meydanında toplanan kitleye Emniyet müdürü tarafından saldırmama sözü verilmesine karşın polis bir süre sonra saldırdı. Kitle çatışarak Forum meydanına çekildi. Buradaki bir benzinliğe sığınan eylemcilere polis yoğun bir şekilde gaz bombası atıyor. Benzinlikte çıkabilecek bir yangın durumunda hükümet bunun hesabını verebilecek mi?

23:13 İzmir Çankaya'daki Banka Asya şubesi bir süre yandıktan sonra itfaiye gelip söndürdü. Kuranda alkol yasak faiz helalmi?

23:10 Bursa'da Heykeldeki binlerce kişi hükümet istifa sloganları atıyor.

elimize geçen fotoğrafların çoğunu internet bağlantısı sebebi ile yükleyemiyoruz. Yüzbinler Türkiyenin pek çok kentinde sokakta.

23:00 Eskişehir de saat 17:00 de (merkezinde) Köprübaşı nda toplanıp Espark'a yürüyen kitle şu saate kadar alanı boşaltmadan eyleme devam ediyor...

22:55 Bursada durum sakinleşti. Faşistler Heykelden uzaklaştı.

22:45 Bursada faşistler eylemcilere saldırmaya başladı. Bursa halkını eylemcileri sahiplenmeye çağırıyoruz.

22:45 Mersin Çarşı meydanında Romenler Taksime destek amacı ile yolu trafiğe kestiler.

22:35 İstanbul Kartal meydanda binlerce kişi var. Hükümet istifa sloganları atılıyor.

22:30 Beşiktaş Akaretlerde çok yoğun bir polis saldırısı başladı. Beşiktaş'tan gökyüzüne duman bulutları yükseliyor.

22:30 Ankara Tuzluçayırdan Mamak'a doğru binlerce kişi yüyüşe geçti. Ankara'da halk sokaklarda tencere tava çalıyor. Hükümet istifa diye sloganlar atıyor.

22:10 İzmir'de Çankaya Basmane arasındaki tüm ara sokaklara barikatlar kuruldu ateşler yakıldı.

22:20 Adana'da çok sayıda yerde çatışma var.

22:10 Mersin Barış meydanında polis müdahalesi başladı.

21:55 İzmir Basmane Fuar meydanındaki çatışmalar devam ediyor. Polis saldrıyor kitle barikat kurarak cevap veriyor.

21:50 Beşiktaşta göstericiler bir polis arabasını ters çevirdiler. Akaretlerdeki direniş devam ediyor. İnönü stadının önünde kalabalık bir kitle barikat kurmuş durumda.

21:40 Eskişehirde binlerce kişi Köprübaşı Bağlar semtinde sokakta. Gösteriler saat 17:00'de başladı güçlenerek sürüyor. Herhangi bir polis müdahalesi yok.

21:30 Dün gözaltına alınan 85 kişi serbest bırakıldı. Valinin açıklamasına göre bugün yeni 837 gözaltı var.  Onbinleri gözaltına alabilecekmisiniz?

21:30 İstanbulda tek tek yazamayacağımız kadar çok sayıda semtte halk sokaklarda pencerelerde tencere tava çalarak hükümeti istifaya çağırıyor.

21:10 Feriköy ve Kurtuluş'ta halk pencerelerde tencere ve tavalar ile hükümeti protesto ediyorlar.

20:55  Basmanede barikatlar kuruldu. Polis yoğun bir şekilde gaz atıyor. Binlerce kişi direniyor.

20:40  Mersin Çarşı merkezinde bir araya gelen komünistler, devrimciler, yurtseverler, demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler, Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, doğa dostları “her yer Taksim her yer direniş” sloganlarıyla trafiği kapatarak Forum AVM’ye kadar yürüdüler. Yürüyüş boyunca “direne direne kazanacağız” , “Mersin’den Taksime her yer direniş” , “Yaşasın devrimci dayanışma” sesleri yükseldi. Forum önünde Emek ve Demokrasi Platformu adına basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasının ardından söylenen devrim marşlarından sonra Barış Meydanına yüründü. Barış Meydanı’ndan sonra eylemler sona erdi. Eylemin fotoğrafları sayfanın altında foto galeride

20:35 İzmir'de Basmane Fuar girişinde polis saldırmaya başladı.

20:30 Beşiktaşta çatışmalar devam ediyor.

19:50 Beşiktaştaki polis saldırıları üzerine Beşiktaşta yeniden barikatlar kuruldu.

19:50 Taksim Meydanı’nda ses aracı geleceği ve ses sisteminin kurulacağı bilgisi geldi.

19:50  İzmir Gündoğdu meydanında binlerce kişi var. Meydandaki kitlenin bir bölümü Basmanedeki AKP binasına doğru yürüyüşe geçti.

19:40 Ankaradaki polis şiddet ve eylemcilerin direngenliği Taksim'i aratmıyor. Polis ise aynı polis. Eylemcilerin arasında kalan bir kaç çevik kuvvetin kalkanlarına ve kaskına  el konuldu. Arada kalan çevik kuvveti muhtemel bir linç olayına karşı eylemciler polise geri verirken polis gaz bombası atmaya devam ediyordu. Fotoğraflar sayfanın altındaki foto galeride.

19:30  İstanbulda Beşiktaş meydanda ve Başbakanlık konutu civarında kalabalık bir kitle var. Polis yoğun bir şekilde gaz atarak müdahale ediyor. Müdahale sırasında bir kişinin kulağının koptuğu bilgisi geliyor.

19:10  Ankarada TKP 1920 üyesi 4 kişi plastik mermi, gaz bombası kapsülü çarpması gibi sebeplerle yaralı. Yaralıların hayati tehlikesi yada kalıcı hasar ihtimali yok.

18:20  Bursa'da onbinler stadyumdan Heykel'e doğru yürüyor.

18:15  Ankaradaki kitle Kızılaydan Meclise doğru yürümeye başladı. Polis göstericilere direnmeye devam ediyor.

18:01 Ankarada kitle iki parça halinde büyük kısmı Kızılay alanını zaptetmiş durumda. Daha küçük bir kısım ise Meclisin yakınlarında. Polis iki kitlenin birleşmesini engellemeye çalışıyor. Taksimde polis geri çekilmiş olmasına rağmen Ankarada çatışmalar devam ediyor.

17:42  Kızılayda da zafer. Binlerce insan çok sayıda yaralıya rağmen alana girmeyi  başardı. Kızılay alanıda eylemcilerin elinde.

17:30  Kızılayda çok şiddetli çatışmalar sürüyor. TKP 1920 üyelerinin Kızılay'a girişinden sonra diğer gruplarda alana girmeye başladı.

Taksim Meydanında mahşeri bir kalabalık var. Onbinler Tayyip istafa hükümet istifa diye slogan atıyor. Polis Taksim meydanını tamamen terketti.

17:20 TKP 1920 üyeleri Ankara Kızılay Meydanına çıkmayı başardılar. Tüm Türkiye direniş alanı.

16:52 Mersin'de Pozcu köprü mevkiinde yol trafiğe kapatılmış durumda. Forum meydanında buluşmak üzere kitle toplanıyor.

16:45 Ankara Kızılayda çatışmalar tüm yoğunluğu ile devam ediyor.  Kitlenin Kızılayı kazanmasına ramak kaldı.

16:40 Polisin tüm çabasına rağmen kitle binlerce kişi ile Taksim alanını zapdetmiş durumda. Gümüşsuyu, Osmanbey, İstiklal tüm kollardan akın akın insan geliyor polisler ise çekiliyor. Polis büyük ihtimalle çekilmeden önce araçlarını ve geride kalan küçük ekiplerini çekmeye zaman kazanabilmek amacı ile son bir saldırı yaptı.

İnternet bağlantımız normal olmasına rağmen twiter ve facebook'a bağlanamıyoruz. Bir engelleme olması muhtemel.  Bağlanabilmek için alternatif yöntemleri deniyoruz.

16:25 Dubai'de 300 Türkiyeli  vatandaş Taksime destek amacı ile eylem yapıyor.

Daha eski haberler için; http://www.yenidunya.biz/haber/2010/her-yer-taksim-her-yer-direnis

FOTO GALERİ

paylaş