Taksim Gezi Parkına şafak baskını

30 May 2013

Taksim Gezi Parkı’ndaki nöbetin üçüncü gününde polis şafak vakti gaz ve basınçlı suyla saldırdı. Sırrı Süreyya Önder tekrar iş makinelerinin önüne geçerek yıkımı durdu.

Güncelleme 08.52 - BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder gezi parkına gelerek tekrar iş makinelerinin önüne geçerek yıkımı durdurdu. Polisler Önderi ikna etmeye çalışıyor. Yapılan çağrılarla bir kez daha parkta toplanmaya başlayanlar direniş çadırlarını bir daha kurmaya başladılar.

___________________________________

Sabah saat 05.00’te başlayan polis müdahalesi sırasında yoğun bir şekilde gaz kullanıldı. Müdahale sonrasında dağılmak zorunda kalan kitle tekrar toparlanmaya çalıştı. Bu sırada sivil polisler ağaçlardaki döviz ve pankartları söktü. Çadırlar polis tarafından ateşe verildi.

Polis parkı çember içine alarak iş makinelerinin tekrar çalışmasını sağladı. Müdahale sırasında olaylar Halaskârgazi Caddesine kadar yayıldı.

Polis çemberi etrafında toplanmaya başlayan halk ile polis arasında zaman zaman tekrar gerginlikler yaşanıyor. Taksim Gezi Parkında toplanmak için çağrılar yapılıyor.

Taksim Gezi’de yıkım başladı.

 

 

paylaş