Taksim’de talana geçit yok

29 May 2013

Taksim Gezi Parkı yıkım çalışmalarına karşı halkın direnişi devam ediyor. Taksim Gezi Parkı’nın Elmadağ tarafındaki ağaçları keserek duvarların yıkımına başlanması üzerine dün başlayan nöbet sürüyor. Yıkımın durdurulması için vatandaşlar Gezi Parkı’nı terk etmiyor.

Polisin gazlı coplu müdahalelerine rağmen, Gezi Parkı’nın talanına karşı çıkan vatandaşlar ağaçların kesilmemesi ve yıkımın durdurulması için mücadele ediyor. Gezi Parkı’na çadırlar kuran vatandaşlara polis dün sert şekilde müdahale etmiş ve zabıtalar çadırları sökmüştü. Bugün ise tekrar bir araya gelen kitle kesilen ağaçların yerine fidanlar dikti ve çadırlarını tekrardan kurdu. Ağaçlara dövizler asıldı ve nöbet tutulması kararlaştırıldı. “Mahalleme, meydanıma, ağacıma, suyuma, toprağıma, evime, tohumuma, ormanıma, köyüme, kentime, parkıma, dokunma” ve Marx’ın “Kapitalizm gölgesini satamadığı ağacı keser” pankartları direnişin sloganı oldu.

Öğrencilerin, sendikaların, siyasi partilerin, akademisyen ve sanatçıların da destek verdiği yıkım karşıtı direniş bu akşam da tutulacak nöbetle sürecek.

paylaş