“Ortak mücadele, ortak grev”

29 May 2013

Birleşik Metal İş Sendikası BMİS, metal sendikalarına ortak mücadele çağrısını yineledi.

BMİS’den yapılan açıklama şöyle;

Dayatmaya, teslimiyete ve yalandan pehlivanlığa karşı ORTAK MÜCADELE CAĞRIMIZI YİNELİYORUZ…

100 binden fazla metal işçisi ve ailelerini ilgilendiren 2012-2014 dönemi grup toplu iş sözleşmesi grev aşamasına gelmiştir.Her geçen gün bir işkolu grevine doğru adım adım yaklaşılmaktadır. Metal işçilerinin haklı talep ve mücadelesi taşları yerinden oynatmayı başarmış, ezberler bozulmuş, dengeler değişmeye başlamıştır. Ancak önemli olan bu kısmi kazanımları metal işçilerin kesin zaferi ile taçlandırmaktır.

Bunun yolu metal işçilerinin ortak talepleri için ortak mücadele ve ortak grevden geçmektedir. Birleşik Metal-İş Sendikası olarak önceki günlerde ilgili sendikaları ortak grev tarihi açıklamaya çağırdık. Bu çağrımız reddedildi ve biz kendi yolumuzda yürürüz, diye yanıtlandı.

Kilosuyla övünmek pehlivana güreş kazandırmaz. Arabulucu raporunun tarafımıza ulaşması Çalışma Bakanlığı tarafından bilinçli olarak geciktirilmiş olsa bile kararlıyız ve sözümüzün arkasındayız. Metal işçileri sermaye karşısında büyük bir fırsat ele geçirmişlerdir. Bu kaçırılmamalıdır.

Eğer tüm metal işçilerinin ortak tarihi açıklaması sizi rahatsız ediyorsa, siz tarihinizi açıklayın biz sizin grev uygulama tarihinize uyacağımızı ilan ediyoruz. Metal işçilerinin ortak talebi, ücret zamlarının 2000 sonrası işe giren işçilerin ücretlerinde kademeli iyileştirme yapıldıktan sonra uygulanmasıdır. Yani önce ücret adaleti, sonra herkese insanca yaşamaya yetecek ücret zammı. Türk Metal’in teklifindeki iyileştirme 2000 sonrası girişlilerin yüzde 80’nini kapsamadığı için gerçekçi değildir. Metal işçilerinin ücretlerindeki adaletsizliği azaltacak teklif sendikamızın teklifidir. Gelin bu teklif etrafında birleşin. Bir diğer ortak talebimiz ise enflasyona endeksli ücret zam sistemine son verilmesidir.

Metal işçilerini oyalamayın! Orta oyununa son verin ve grev uygulama tarihinizi açıklayın!

Yaşasın işçilerin birliği! Yaşasın mücadelemiz!

 

BİRLEŞİK METAL-İŞ SENDİKASI

Genel Yönetim Kurulu

paylaş