Via Campesina Endonezya’da

29 May 2013

Via Campesina 6. Uluslararası Konferansı Endonezya’da yapılacak.

Dünyanın 70 ülkesinden 150 örgüte üye 500 çiftçi 6-13 Haziran 2013 tarihleri arasında La Via Campesina’nın 6. Uluslararası Konferansı için Endonezya’nın başkenti Jakarta’da bir araya gelecek.

Türkiye'den Çiftçi-Sen katılıyor Via Campesina üyesi Çiftçi-Sen, Türkiyeli küçük çiftçileri temsilen konferansta yer alacak. 6. Uluslararası Konferans öncesinde Uluslararası Gençlik ve Uluslararası Kadın Meclisleri bir araya gelecek.

Her dört yılda bir yapılmakta olan Via Campesina Uluslararası Konferansları’nda köylü hareketinin ortak mobilizasyon gündeminin belirlenmesine yön veren kolektif kararlar ve yürütülen tartışmalar en üst düzeyde oluşmuş bir kurul tarafından işletilmekte.

Uluslar arası tekeller ve neoliberal politikalar da gündeme geliyor 6. Konferans süresince dünyanın dört bir tarafından çiftçiler güncel uluslararası durumu, toprak gasplarının etkilerini, yeşil ekonomiyi, gıda egemenliğini, toprak, su, tohumlarımız, biyoçeşitlilik ve yaşamın kendisini etkileyen uluslararası tekeller ile neoliberal politikaları analiz edecekler.

Geçtiğimiz yirmi yıl içinde Via Campesina beş uluslararası konferans düzenledi. 1993 yılında Beçika’da düzenlenen ilk konferansı 1996′da Meksika, 2000 yılında Hindistan, 2004 yılında Brezilya ve 2008 yılında Mozambik takip etti. Konferansların tamamı, tüm dünyadan halkların mücadelelerini beraberinde temsil ederken çiftçi hareketinin küresel düzeyde güçlenmesine hizmet etti.

Konferans Programı 6-7 Haziran: Uluslararası Kadın Meclisi 8-9 Haziran: Uluslararası Gençlik Meclisi 9 Haziran: Konferans açılış töreni 10-12 Haziran: Konferans 13 Haziran: Sukabumi isimli köye ziyaret

paylaş