Ürdün; “İsrail’e elbette yardım edeceğiz”

28 May 2013

Ürdün, İsrail’in Suriye’ye karşı uygulayacağı muhtemel faaliyetlerinde insansız hava araçları kullanmak üzere, hava sahasını açacak.

Haberi Ürdün yönetiminden ismi açıklanmayan üst düzey bir kaynağa dayandırarak Londra’da çıkan Jewish Chronicle gazetesi duyurdu. Gazeteye bilgi veren kaynak, "Ürdün, tabii ki, hava sahasını Suriye’ye saldırmak üzere (bu yönde bir gereksinim hasıl olası halinde) İsrail’in kullanmasına izin verecek. Amman ve Tel Aviv Suriye’ye karşı işbirliği içinde” dedi.

Daha önce de mayıs ayında, İsrail Hava Kuvvetlerinin İran roketlerini vurmak için Suriye’ye birkaç saldırı yaptıkları duyurulmuştu. Tel Aviv, söz konusu roketlerin Suriye üzerinden Lübnan’da bulunan Hizbullah militanlarına karşı gönderildiğini iddia etti. Suriye cevaben, benzeri bir saldırının daha yaşanması halinde bunun savaş ilanı anlamını taşıyacağını ifade etmişti.

Ürdün kralı zaten bölgede yürütülen emperyalist müdahalede ABD ve İsrail tarafında duruyordu. Tahtını koruma telaşında olan Ürdün kralı emperyalistlerle işbirliğinde sınır tanımıyor.

Kaynak: http://turkish.ruvr.ru  

paylaş