Hava grevcilerinin korktuğu mu oluyor?

28 May 2013

THY ile uçmak güvenli mi?

THY'nin 1941 sefer sayılı TC-JRV kuyruk tescili uçağı dün saat 19.10'da 141 yolcusuyla Brüksel seferini yapmak üzere Atatürk Havalimanı'ndan havalandı.

Uçağın kalkışından bir süre sonra uçağın kaptan pilotu kokpit camının çatladığını fark etti ve durumu Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi'ne bildirdi. Uçak sorunsuz bir şekilde saat 22.41'de inişini gerçekleştirdi. Kokpit camı çatlayan uçak seferden çekilirken, yolcular THY'ye ait başka bir uçakla saat 23.30'da Brüksel'e gönderildi.

Bir haftada iki personel hatası da yaşanmıştı Airporthaber'in aktardığına göre 26 Mayıs tarihinde Gatwick-İstanbul seferi sırasında Gatwick Havaalanı’nda TK 1998 sefer sayılı Airbus A320 tipi uçağın kalkış için son hazırlıklarını yaptığı sırada, henüz yeni göreve başlayan bir kabin memurunun hatası sonucu slide patlattığı öğrenildi.

Slide açılması sonrası, uçağa alınan yolcular tekrar uçaktan indirelerek terminale alınırken, uçak bir saat 55 dakika rötar yaşadı. Bu olaydan önce de THY’nin İstanbul-Londra seferini yapmaya hazırlanan TK-1987 sefer sayılı TC-JRD kuyruk tescilli Airbus A-321 tipi uçağının, yolcu alımı için son hazırlıklarını yaptığı sırada yine bir kabin memurunun hatası sonucu slide adı verilen tahliye botu patlamıştı. 169 yolcu bulunan uçakta Galatasaray’ın Fildişi Sahilli yıldız futbolcusu Didier Drogba ve eşi de yer alıyordu.

“Uçuş güvenliği tehlikede” Hava emekçileri greve çıktıklarından buyana uçuş emniyetinin kalmadığı ile ilgili korkularını dile getirmişlerdi. Hatta kendi aralarında THY yönetiminin grevi kırmak adına yaptığı uygulamaların bir felakete yol açabileceğinden korktuklarını dile getiriyorlardı.

THY yönetiminin, AKP hükümetinin tam desteğiyle grevi kırmak için verdiği uğraşlar ve uçuş emniyetini hiçe sayan onlarca uygulama büyük-yatık medyamızda yer almasa da, sosyal medyada yaşanan olaylar aktarılmaya devam ediyor.

 

paylaş