Hava-İş, “Yargının bağımsızlığına inanıyoruz”

24 May 2013

Hava-İş, işe iade davalarıyla ilgili basında çıkan söylentileri yanıtladı.

Hava-İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada, “Anti-demokratik grev yasağına karşı çıktıkları için haksızca işten çıkarılan 305 THY işçisinin işe iade amaçlı açtığı ve yerel mahkemelerde kazandığı bazı davalarda, Yargıtay 7. Hukuk Dairesince ONAMA KARARLARI olmasına rağmen Yargıtay 22. Hukuk Dairesince bozma kararı verildiği yönünde haberler yer almıştır.

Öncelikle hukuk müşavirliğimizce yürütülen, Yerel Mahkemede işçi lehine sonuçlanmış ve hâlen Yargıtay 22. Hukuk Dairesinde onama bekleyen hiçbir dosyamızda bugün itibarı ile RESMİ BİR BOZMA KARARI GÖRÜLMEMEKTE VE BU YÖNDE TEBLİĞ EDİLMİŞ BİR KARAR BULUNMAMAKTADIR.

Bağımsız ve tarafsız olduğuna inanmak istediğimiz yargımızın yasal olarak açıklanmış bir kararı olmadığı hâlde, hangi güçlerin hangi ilişki ile böylesi bir karar olduğu yönünde önceden nasıl bilgi aldığını elbette bağımsız ve tarafsız yargımız değerlendirecek ve elbette gerekli yasal işlemi yapacaktır” denildi.

Açıklama, “Eğer bir an böylesi bir bozma duyumunun gerçek olduğu düşünülse bile BU ÜLKEMİZ İÇİN BİR HUKUK FACİASI olacaktır. Çünkü 305 işe iade davalarında açılan davaların konusu tamamen aynıdır. İşverenin haklı nedenle feshinin gerekçeleri aynıdır” diye devam etti.

Hava-İş açıklaması, “İLO’da nezdinde de şikayetlerinin bulunduğu, YARGIMIZIN böylesi bir hakkaniyetsizlik ve adaletsizliğe izin vermeyeceğine inanmak istemekteyiz” diyerek sonlandı.

paylaş