Sanatçılar Reyhanlı halkının yanında

22 May 2013

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, resmi rakamlara göre 51 resmî olmayan rakamlara göre ise 177 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın ardından kent halkı taziyeleri kabul ediyor.

21 Mayıs Salı günü ilçeye giden sanatçılar Edip Akbayram, Yavuz Bingöl, Hilmi Yarayıcı, Orhan Alkaya, Ahmet Koç, Pelin Batu, Barış Atay, Sümer Ezgü, Şebnem Gürsoy, Onur Akın ve Suavi hayatlarını kaybedenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Bu kardeşliğe gölge düşmemelidir Ziyaret sırasında sanatçı Yavuz Bingöl, "Ateş düştüğü yeri yakar. Buradaki insanlar yakınlarını kaybetti. Buraya insanların acısını paylaşmaya geldik. Bin yıldır beraber yaşayan insanların olduğu bir kentte, bu tür olayların meydana gelmesi manidar. Bölgede oynanmaya çalışılan oyunların farkında olan ve bölgenin matematiğini çözmüş olan insanlar olarak, acı paylaşmaya geldik" diye konuştu.

Sanatçı Hilmi Yarayıcı ise, "Bizler buraya konserlere geldiğimizde, bu bölgenin insanlarının bir arada yaşadıklarını gördük. Bu kardeşliğe gölge düşmemelidir" dedi.

Hatay’ın acısını yüreklerimizde hissediyoruz Ailelerle görüşen sanatçıların yaptığı basın açıklamasında kardeşlik ve savaş karşıtlığı ön plandaydı. Pelin Batu’nun okuduğu açıklamada, Hatay’ın, Suriye’ye geçiş yolu ve askerî merkez yapılmak istendiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, “Bu, savaş mağduru Suriyelilerin acısını da artırıyor. Şimdi ülkemizde, Ortadoğu’da ve dünyada barış istemek daha da önem kazanıyor. Alevi, Sünni, Türk, Kürt, Arap, Hıristiyan, Yahudi bugüne dek kardeşçe yaşamış Hatay’ın acısını yüreklerimizde hissediyoruz. Buraya kardeşlik hukukuna destek olmaya, baş sağlığı dilemeye geldik” denildi.

Son olarak olayın gerçek sorumlularının yakalanmasının beklendiği ve bunun takipçisi olunacağı ifade edildi.

 

paylaş