KESK; “Güvencesiz çalışmaya hayır” demek için greve gidiyor

21 May 2013

KESK basın açıklaması yaptı, “İş ve Ücret Güvencemizin Adım Adım Ortadan Kaldırılmasına Sessiz Kalmayacağız!”

KESK, genel merkezinde bugün (21 Mayıs) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yapılmaya çalışılan değişikliklerle ilgili basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması metnini KESK Genel Sekreter İsmail Hakkı Tombul okudu.

Açıklamada, “AKP hükümetinin geçen çarşamba günü TBMM’ye yeni bir Torba Yasa tasarısı sunmuştur. Söz konusu tasarı ile başta 657 sayılı DMK olmak üzere pek çok kanunda, kanun hükmünde kararnamede değişiklik öngörülmektedir. Bu torba yasa tasarısı ile 2,5 milyonu aşkın kamu emekçisinin umutları bir kez daha karartılacaktır.” denildi.

Memur değil kapıkulu istiyorlar

KESK Genel Sekreteri Tombul, yeni yasa ile, kadro bekleyen binlerce memurun beklentisinin söndürüldüğünü, kariyer ve liyakat ilkesinin tamamen ortadan kaldırılacağını, ‘Hükümetin memuru’ yaratılarak zaten doruğa çıkan siyasi kadrolaşmanın önündeki son engellerin kaldırılacağını, fazla mesai ücretinin tamamen kaldırılmasıyla kamu emekçilerinin sefalet koşullarına itileceğini, dile getirdi.

Tombul, “Yalana karşı gerçeğin, haksız-hukuksuz olana karşı adil ve demokratik olanın açığa çıkarılması mücadelesinde, tüm kamu emekçilerini kendi tercihlerini, iradelerini ortaya koymanın bir aracı olarak 27-31 Mayıs 2013 tarihleri arasında yapacağımız REFERANDUMA katılmaya, 5 Haziran 2013 Çarşamba günü yapacağımız GREV ile AKP iktidarını güçlü biçimde uyarmaya davet ediyoruz.” dedi.

Basın açıklaması metninin tamamı için tıklayınız.  

paylaş