İşçi sınıfının Süleymanı mezarı başında anıldı

20 May 2013

İşçi sınıfının Süleymanı, Süleyman Üstün ölümünün 6. yıldönümünde ailesi, yoldaşları ve öğrencileri tarafından mezarı başında anıldı.

2007 yılında hayatını kaybeden devrimci, sendikacı Süleyman Üstün mezarı başında gerçekleştirilen anma ile ölümünün 6. yıldönümünde yine yoldaşları, ailesi ve öğrencileri tarafından anıldı.

Dün (19 Mayıs 2013) gerçekleştirilen programa TKP 1920, TÜM-İGD, ailesi ve hayat arkadaşı, öğrencileri ve sendikal mücadelede birlikte çalıştığı yoldaşları katıldı.

Anma, Süleyman Üstün ve tüm devrim şehitleri için saygı duruşu ile başladı. Ardından ilk önce eşi Fatma Üstün, bir konuşma yaptı. Konuşmasında Süleyman Üstün ile anılarından, onun fikirlerinden ve köy enstitülerinden söz etti. Ardından sendikadaki çalışma arkadaşları ve öğrencileri, Süleyman Üstün’le olan anılarını, ondan aldıkları dersleri ve hayatlarına yaptığı katkıları anlattı.

TKP 1920 adına İstanbul İl Başkanı Yusuf Türkoğlu ve parti sözcüsü Murat Nergiz birer konuşma yaptılar. Yusuf Türkoğlu, Süleyman Hoca'nın sendikacı kişiliğinden ve işçilere sürekli olarak umudu aşıladığından bahsetti. Murat Nergiz de, bugün işçi sınıfının hâlâ burjuvaziye karşı gösterdiği direnişten, bugün greve çıkan, direnen THY işçilerinden, maden işçilerinden, DHL’de direnen işçilerden ve onların mücadelesinden söz etti.

Süleyman Üstün’ün DİSK’te beraber çalıştığı, aynı zamanda verdiği eğitimlere katılarak ondan çok şey öğrendiğini söyleyen TKP 1920 Maltepe İlçe Başkanı Mehmet İçin de anmada söz aldı. İçin, onun işçilere nasıl yaklaştığını, konuştuğu herkesin üzerinde bir etki bıraktığını ve işçilerin kendisini sevdiğini ve saygı duyduğunu anlattı.

Gençlerden Süleyman Hoca’ya devrim sözü! Anmaya katılan kurumlardan TÜM-İGD adına konuşan Bekir Cerit, ilerici gençlerin, işçi sınıfının yolundan gittiğini belirtti. Her işkolunda işçilerin greve çıkarak, direnerek hak arayışını sürdürdüğünü söyledi. Süleyman Hoca’nın önünde saygıyla eğildiklerini belirten Cerit, “Süleyman Hocamıza devrim sözü veriyoruz” diyerek konuşmasına son verdi.

Konuşmaların ardından anma etkinliği sonlandırıldı.

paylaş