Ban Ki Moon'dan diyalog çağrısı

19 May 2013

BM Genel Sekreteri, Suriye meselesinin uluslararası görüşmelerle çözülmesi gerektiğini dile getirdi.

Rusya Başkanı Vladimir Putin, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ile bir araya gelerek Suriye’deki son durumları ve kimi uluslararası konuları inceledi.

ITAR-TASS haber ajansının yayınladığı habere göre; Rusya Başkanı Basın Müsteşarı Dimitri Peskov; toplantı sonrasında yaptığı açıklamada Putin’in BM Genel Sekreterine, Suriye'de yaşananların çözümüne ilişkin Rusya’nın tutumunu anlattığını dile getirdi.

Toplantıda iki tarafın fikir alışverişinde bulunduğuna işaret eden Peskov; görüşmeler kapsamında genel olarak Suriye'de yaşananların çözümüne ilişkin tartışmaların yanı sıra Suriye'deki olaylara ilgili ayrıntılı bir sunum yapıldığını belirtti.

Peskov; Putin’in, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, Kuzey Afrika Başkanı Cakob Zuma ve Mısır Başkanı Muhammed Mursi ile yaptığı görüşmelerle ilgili Ki Moon’a ayrıntılı bilgi verdiğini ifade etti.

Toplantıda iki tarafın Kore yarımadası ile ilgili durumları da incelediğini belirten Peskov; iki tarafın, uluslararası barışın sağlanmasının, uluslararası kanunlar temelinde sağlanabileceği konusunda anlaşmaya vardığını kaydetti.

Hatırlanacağı üzere Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov 17 Mayıs'ta BM Genel Sekreteri Ki Moon ile yaptığı basın açıklamasında Suriye'de yaşananların diyalog aracılığıyla çözülmesi ve en kısa sürede bu konuyla ilgili uluslararası bir konferans düzenlenmesi gereğini vurgulamıştı.

Kaynak: SANA

paylaş