Kartal halkından “Reyhanlı Katliamdır” yürüyüşü

13 May 2013

Kartal Emek ve Demokrasi Güçleri dün (12 Mayıs 2013) Ahmet Şimşek Koleji önünde bir araya gelerek Reyhanlı katliamını kınadı.   Dün akşam saat 18.00’de ilerici, devrimci kurum ve siyasi partiler Kartal Ahmet Şimşek Koleji önünden yürüyüşe başlayarak Kartal meydanında bir basın açıklaması yaptı.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde ard arda meydana gelen ve resmî açıklamalara göre 46 kişinin hayatını kaybedip yüzlercesinin yaralandığı katliamın ardından İstanbul’da da halk sokaklarda protesto yürüyüşleri düzenledi. Kartal halkı ve ilericileri bu patlamaların bir katliam olduğunu ve Türkiye’nin ABD-AKP eliyle savaşa sürüklenmek istenmesinin bir parçası olduğunu haykırdı.

Yürüyüşün ardından okunan basın metninde “Reyhanlı katliamı AKP Hükümeti’nin Suriye politikasının bir sonucudur. Bu saldırının amacı Türkiye’nin Suriye’yi fiilen işgaline zemin hazırlamak ve emperyalist müdahaleyi hızlandırmaktır. Reyhanlı katliamı, Suriye Devleti’yle ilişkilendirilerek Türkiye adım adım savaşa itiliyor. Biz Kartal Emek ve Demokrasi Güçleri olarak Suriye’ye dönük her tür müdahaleye son verilerek, Suriye’nin geleceğini Suriye halkı belirlemelidir diyoruz” ifadelerine yer verildi.

Basın açıklamasının ardından eylem sona erdi.

paylaş