Hava-İş Taksim’e çağırıyor!

08 May 2013

Hava-İş Sendikası 15 Mayıs günü greve çıkma kararını açıklamıştı.

Hava-İş, grev kararını kamuoyuna duyurmak için 11 Mayıs cumartesi günü tüm emek dostlarını ve sınıf kardeşlerini dayanışmaya çağırıyor.

Hava-İş'in çağrı metni Değerli basınımıza; sendikalara, odalara ve mesleki kurumlara, siyasi partilere, demokratik kitle örgütlerine;

344 gündür kararlılık ve umutla işe dönüş mücadelesini sürdüren THY A.O ve TEKNİK A.Ş işçileri, haftalardır sürdürdüğü cumartesi yürüyüşlerinin sonuncusunu düzenliyor.

THY A.O işvereninin uzlaşmaz tavrı sebebiyle tıkanan 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi sürecinde greve çıkıyoruz. 15 Mayıs 2013 tarihinde THY A.O’ya bağlı tüm işyerlerinde gerçekleştireceğimiz grevin yoğunluğu sebebiyle cumartesi günleri gerçekleştirdiğimiz yürüyüşümüzü son kez, 11 Mayıs 2013 Cumartesi günü Galatasaray Meydanı’ndan başlatacağız.

11 Mayıs 2013 Cumartesi günü Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelecek olan işçiler, işe dönüş talebini bir kez daha yineleyecekler.

AKP Milletvekillerince verilen kanun değişikliği teklifi ile havacılık sektörüne getirilen ve bir demokrasi ayıbı olan grev yasağına karşı, demokratik haklarını kullanan ve yasaklara hayır diyen 305 THY A.O. ve Teknik A.Ş. işçisinin iş sözleşmeleri acımasızca ve bildirimsiz olarak fesih edilmiştir. Bu fesihlerin baş sorumlusu, bu yasağı talep eden THY A.O. yönetimi ve bu kanun değişikliği teklifini hazırlayan, TBMM’den tüm muhalefet partilerinin itirazına rağmen bu kanun değişikliğini jet hızıyla Meclis’ten geçiren AKP grubudur.

Grev yasağını sizlerin desteği ile aştık. Şimdi sıra işe geri dönüşlerin sağlanmasında.

Hâlen 344 gündür Atatürk Havalimanı’nın Dış Hatlar Geliş kapısı önünde işe dönüş mücadelesi veren THY ve Teknik A.Ş. işçileri, THY’nin işçileri işsiz bırakan bu politikasını kınamak, işten çıkarılan işçilerin geri dönüşünü talep etmek için;

11 MAYIS 2013 CUMARTESİ GÜNÜ SAAT 14.00’DE GALATASARAY MEYDANI’NDA BULUŞARAK TAKSİM TRAMVAY DURAĞI’NA YÜRÜYECEĞİZ.

14.00 ile 15.00 arasında gerçekleştireceğimiz yürüyüşümüzde; tüm sendikalarımızı, sivil toplum kuruluşlarımızı, emek ve demokrasiden yana tüm yurttaşlarımızı bu haklı ve onurlu mücadelemizde bizlere destek olmaya, mücadelemizde yanımızda yer almaya çağırıyoruz.

Davetimiz, direnişin en güzel türküsünü hep birlikte söylemek isteyen tüm emek dostları ve sınıf kardeşlerimizedir. 305′e sahip çıkmak için bu cumartesi Galatasaray Meydanı’nda buluşalım.

Hava-İş Genel Merkez Yönetim Kurulu

paylaş