DİSK, KESK ve TTB’den suç duyurusu

06 May 2013

DİSK, KESK ve TTB, Başbakan’ın 1 Mayıs sonrası yargıyı etki altına almaya dönük açıklamalarına karşılık suç duyurusunda bulundu

Çağlayan Adliyesi önünde toplanan kurum yönetici ve üyelerinin katıldığı basın açıklamasını DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu okudu.

Çerkezoğlu konuşmasında “Başbakan ‘adil yargıyı etkileme ve yargı görevi yapanı etkileme’ suçlarını işlemektedir, bu nedenle kamu davası açılmalıdır. Emek ve meslek kuruluşları olarak 2010, 2011 ve 2012 yıllarında olduğu gibi, İstanbul’daki 1 Mayıs 2013 anma ve kutlamalarının yapılması için karar alarak, hazırlıklarını başlattık ve kamuoyuna çağrıda bulunduk. En demokratik hakları olan 1 Mayıs’ı kutlamak için, sendikaların ilan ettiği toplanma bölgelerine ulaşmak isteyen işçiler, emekçiler, vatandaşlar polisin gaz ve suyla şiddetli müdahalesine maruz kaldı, birçoğu darbedilerek gözaltına alındı. 1 Mayıs 2013 akşamı, İstanbul’da ortaya çıkan vahim tablo, demokrasi, hukuk ve insanlık değerleri bakımından bir trajediyi ortaya koymaktadır. Başbakan’ın yargıya talimat verir nitelikteki açıklamaları, açıkça Yargı Görevi Yapanı Etkileme ve Adil Yargılamayı Etkileme suçlarını oluşturmaktadır. Bu nedenle, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunuyor, AKP iktidarının, elini yargının üzerinden çekmesini talep ediyoruz” dedi.

Basın açıklamasının tam metni;

http://www.disk.org.tr/default.asp?Page=Content&ContentId=32

paylaş