Yine İsrail, yine hava saldırısı

05 May 2013

Suriye basınında yer alan haberlerden, İsrail’in, Suriye'nin başkenti Şam'ın kuzey batısındaki El-Hame bölgesinde yer alan bilimsel araştırma merkezine ve Jamraya Askerî Araştırma Merkezine saldırı düzenlediği öğrenildi.

İsrailli yetkililer, saldırı konusunda henüz resmî bir açıklama yapmazken Suriye devlet televizyonunun haberinde, "Bu yeni İsrail saldırısı, ordumuzu vuran teröristlerin moralini yükseltme çabasıdır" denildi. Patlamada kaç kişinin yaralandığı ya da öldüğü hakkında bilgi verilmedi.

ABD Başkanı Barack Obama, Cumartesi günü yaptığı konuşmada İsrail'in Hizbullah'ın eline geçirilecek silahlara karşı saldırı hakkı olduğunu iddia etmişti. İsrailli yetkililer, söz konusu hava saldırısının, Lübnan'daki Hizbullah örgütüne gönderileceğine inanılan, ileri teknoloji ürünü füze sevkiyatını hedef aldığını ileri sürmüştü. İsrail’in, geçen Cuma günü de Suriye'ye hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

Saldırı bir kez daha gösteriyor ki emperyalistler ve taşeronları ile Ortadoğu halkları arasındaki savaşın ileri cephesi Suriye. Ancak Ortadoğu halklarının kararlı mücadelesi, emperyalistlerin heveslerini kursaklarında bırakacak gibi.

paylaş