THY işçisi 342 gündür direniyor

05 May 2013

THY direnişi yükselerek devam ediyor. 342 gündür direnen THY işçileri dün (4 Mayıs) Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda yine haykırdı. "305 işçi işine halaylarla dönecek!”

342 gündür direnen THY işçileri ve emek dostları dün yine alanları doldurdu. 305 emekçinin işlerine geri dönmesi için son kez uyarıda bulunuldu.

13.30’da Hava-İş önünde toplanan işçiler, Özgürlük Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Meydanda konuşma yapan Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, "Bizler Atatürk Havalimanından söyledik, Taksim'de söyledik. Hatta Ankara'da olduk, orada derdimizi anlatmaya çalıştık ama bu ülkeyi yöneten körlere ve sağırlara anlatamadık. Bu yüzden artık GREV diyoruz. Biliyoruz o gün çok insan mağdur olacak ama atılan 305 işçi her gün mağdur oluyor. Hakkımız olanı alana kadar direneceğiz, 15 Mayıs’ta GREV var” dedi. Ayrıca bu sorunun sadece THY işçilerinin sorunu olmadığına değinen Ayçin, diğer sendikaları da görev başına çağırdı.

Eylem Belediye-iş, CHP, DİP, EMEP, Emek ve Özgürlük Cephesi, Mücadele Birliği, ÖDP ve TKP 1920 desteği ile gerçekleştirildi. Eylemde yer alan Yunanistan Devrimci İşçi Partisi DEYK ise Yunanistan'daki küresel kapitalist krize dikkat çekti. Benzer durumların orada da olduğuna değinen DEYK, THY işçilerini selamladı. Şair-Yazar Sennur Sezer ve Adnan Özyalçıner de eyleme destek verdiler.

TKP 1920 adına konuşma yapan Yusuf Türkoğlu ise "Mustafa Suphileri, Denizleri ve Kemal Türklerleri katledenler bugün bize bu zulümleri görenlerle aynı kişilerdir. 1 Mayıs’ta işçileri Taksim’e almayanlar bizlere bu zulümleri reva görenlerdir” dedi. AKP iktidarını Hitlere benzeten Türkoğlu "İki iktidar da insanları gazlarla öldürmeye çalışmıştır ama bunu başaramadılar ve başaramayacaklar" dedi.

Grevden önceki son eylemin Galatasaray Lisesi önünden Taksim’e doğru gerçekleştirilecek bir yürüyüş olacağının belirtilmesinin ardından etkinlik halaylarla sona erdi.

paylaş