Rakamlarla 1 Mayıs İstanbul

02 May 2013

Taksim’de 1 Mayıs kutlamalarına izin vermeyen AKP hükümeti bir kez daha zorba yüzünü İstanbul emekçilerine gösterdi.   Hak mücadelesi sözünden bile ürken AKP, işçi sınıfı ve sınıf dostlarını gaza ve tazyikli suya boğdu. İşçi sınıfı kurumları ve sınıf dostlarının Taksim kararlılığını kıramayacağını anlayan yerel yöneticiler çözümü OHAL uygulamakta buldular. 15-16 Haziran 1970 yılından sonra Haliç köprüleri açılarak geçişe kapatıldı.

Yaşanan çatışmalarda onlarca insan yaralandı DİSK tarafından yapılan açıklamada sadece Şişli Etfal hastanesinde 100’ün üzerinde emekçi tedavi gördü.

Açıklanan rakamlara göre hastanelerde 3'ü ağır olmak üzere onlarca kişi tedavi görüyor.

Yaralılardan onlarca kişi adli rapor aldı ve emniyete dava açmaya hazırlanıyorlar.

Çatışmalarda lise son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki işçi kızı Dilan Alp ise başından yaralandı. Dilan Alp Tarlabaşı’nda dokuz arkadaşıyla birlikte Taksim’e çıkmaya çalışırken polisin müdahalesiyle karşılaştı. Bir apartmanın kapısının önüne sığınan Dilan, yakın mesafeden atılan gaz bombası ile yaralandı. Polisin müdahalesi sonucu ağır yaralanan Dilan'ın kafa taban kemiği ve temporal bölgesinde kırığı olduğu, Taksim İlkyardım Hastanesi’nde beyin cerrahisinde ameliyata alındığı bilgisi verildi. Ameliyattan çıkan Dilan'ın hayati tehlikesi sürüyor.   1 Mayıs kutlamalarında İstanbul’da 72 kişi gözaltına alındı.

İstanbul’da 22 bin polis görev aldı. Bomonti ve Tarlabaşı’nda jandarma da polisle birlikte emekçilere yapılan müdahalelerde yer aldı.

paylaş