İnşaat işçisi sözünü tuttu

30 Nis 2013

İnşaat İşçilerinin Derneği, “Dünyayı biz inşa ediyoruz. Geleceğimizi inşa etmek için hep birlikte 1 Mayıs’a” diyerek Taksim'e çağırıyor.  Çağrı metni İnşaat işçilerinin derneği 1 mayıs’a çağırıyor.

Geçen yıl 1 Mayıs alanına çıkarken artık inşaat işçisi örgütsüz kalmayacak dedik. Bu yıl inşaat işçilerinin bağımsız öz örgütü derneğimizi kurduk. Hep beraber 1 Mayıs’ta TAKSİM meydanına çıkıyoruz.

Geçen bir yıl boyunca inşaat patronlarına inşaat işçilerinin birleşince neler yapabileceğini gösterdik. Ücret alacakları, eksik sigortalar, sağlıksız barınma koşulları, iş kazaları konularında mücadele verdik. Pek çok kazanım elde ettik. Şimdi daha da büyümek ve sesimizi herkese duyurmak için tüm dünya işçi sınıfının bayramı olan 1 Mayıs’a katılıyoruz.

Yine kendi kaderimizi HES inşaatlarında ölen işçi kardeşlerimizle, HES’lerle dereleri yokedilen köylülerle, aynı şantiyede can güvenliği olmadan çalışan tekniker ve mühendislerle, inşa ettiğimiz AVM’lerde sigortasız çalışan mağaza çalışanlarıyla, yani işçi sınıfının bütünüyle bir tutuyoruz.

DÜNYAYI BİZ İNŞA EDİYORUZ. GELECEĞİMİZİ İNŞA ETMEK İÇİN HEP BİRLİKTE 1 MAYIS’A  Çağrı videosuhttps://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=en_JZFHZHQk#!

Buluşma noktası: Beşiktaş motor iskelesi Saat: 9.30 İletişim: 0541 304 76 14

paylaş