“Var mısınız 1 Mayıs'ta çocuklar için birlikte yürümeye...”

30 Nis 2013

“2012 yılında 38 çocuk iş cinayetleri sebebiyle yaşamını kaybetti. Var mısınız 1 Mayıs'ta çocuklar için birlikte yürümeye...”   Gündem: Çocuk! Çocuk Haklarını Tanıtma, Yaygınlaştırma, Uygulama ve Uygulamaları İzleme Derneği 2005 yılında Ankara’da kurulan bir dernek.

“Her birey on sekiz yaşına kadar çocuk olarak kabul edilir. Her çocuk vazgeçilmez haklara sahiptir” sloganını temel alan dernek, “Her çocuğun hak sahibi, eşit, özgür ve onurlu birer birey olarak, barış içerisinde, iyi ve mutlu bir yaşam sürmesi için çocukların yararına bütüncül bir dönüşümü ısrarla savunan bir sivil toplum örgütüdür. Çalışmalarını çocuk hakları alanında yaşanan sorunların temelindeki paradigmanın değişmesi, savunuculuk, ağ çalışmaları ve katılım programları altında, öncelikli çalışma arkadaşları olan çocuklarla birlikte sürdürür” diye kendisini tanımlıyor.

Dernek, 1 Mayıs çağrısında “2012 yılında 38 çocuk iş cinayetleri sebebiyle yaşamını kaybetti. Var mısınız 1 Mayıs'ta çocuklar için birlikte yürümeye...” diyor.

1 Mayıs çağrısı için hazırlanan videoya alttaki adresten ulaşabilirsiniz:https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Xf5auCocGoc#!

paylaş