İZELMAN direnişi kazanımla sonuçlandı

26 Nis 2013

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde İZELMAN işçilerini işsiz bırakacak personel alım ihalesi, işçilerin kararlı direnişi sonucunda iptal edildi.

İZELMAN şirketinin ihaleyi kaybetmesinden sonra 650 işçinin durumu belirsiz hâle gelmişti. Genel-İş Sendikası konuyu yargıya taşıyarak Kamu İhale Kurumu KİK kararının iptalini istedi. İşçilerin durumunu inceleyen Ankara Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Büyükşehir Belediyesi'nin ise yapılan ihaleyi iptal etmeyeceği öğrenildi. Bunun üzerine 14 Mart 2013 tarihinde Genel-İş’in öncülüğünde eylemler başlatıldı.  

Baskılar bizi yıldıramaz! İhalenin iptal edilmesi için Büyükşehir belediyesi önüne çadır kuruldu. Ancak sabahın ilk saatlerinde polisin çadıra saldırmasının ardından Büyükşehir Belediyesi önüne gelen DİSK Ege Bölge Temsilcisi, sendika yöneticileri, işyeri temsilcileri ve işçiler yeniden direniş çadırını kurdular. Direniş çadırının kurulmasından sonra alkışlar ve sloganlar eşliğinde bildiri dağıtımı yapıldı.

Böyle olur emekçinin direnişi: Eylem, direniş, işte Genel-İş! DİSK Ege Bölge Temsilciliği ve Genel-İş şubeleri dün (25 Nisan) saat 15.30'da İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde yaşanan gelişmelerle ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamada "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde ihalenin İZELMAN dışında başka bir firmaya verilmesi sonucunda 650 üyemizin işsiz kalma tehlikesine karşı 14 Mart 2013 tarihinde başlatılan eylemlilikler kazanımla sonuçlandı" denildi.

Ankara'da dün görülen dava sonucunda direnişteki İZELMAN işçileri için Ankara İdare Mahkemesi'nin itirazı haklı bulduğu ve yürütmeyi durdurma kararı verdiği bildirildi.

Ayrıca yapılan konuşmalarda 1 Mayıs’a güçlü ve örgütlü bir katılımın önemine değinildi.

paylaş