Uluslararası sendikal hareketten Kolombiya hükümetine uyarı

25 Nis 2013

İnsan hakları ve sendikal haklara yönelik büyük baskı ve ihlallerin yaşandığı Kolombiya'yı, Uluslararası Sendikalar Federasyonu ITUC bir kere daha uyardı. İnsan hakları savunucularını ve sendikacıları hadef alan tehdit ve baskılara engel olmak yerine destek olan Kolombiya hükümeti bir kere daha uluslararası sendikal hareketin hedef tahtasında.

ITUC Genel sekreteri Sharan Burrow yaptığı açıklamada Kolombiya'da sendikalara yönelik bir türlü son bulmayan baskı ve yıldırma eylemlerinin kabul edilemez olduğunu, Kolombiya hükümetinin görevinin halkını ve işçilerini korumak olduğunu söyledi. Sadece 2012 yılında 280 sendikacının ölüm tehdidi aldığını 20 sendikacının katledildiğini söyleyen Burrow, içinde olduğumuz 2013 yılının ilk 3 ayında ise 4 sendikacının suikasta uğradığını açıkladı.

ITUC, Kolombiya'nın üç büyük işçi konfederasyonu CUT, CGT ve CTC ile birlikte Kolombiya hükümetinin sürekli baskı, yıldırma, tehdit ve cinayetlerle sendikal hareket üzerinde hâkimiyet kurmaya çalışma çabalarını kınadığını açıkladı. ITUC basın açıklamasında, Kolombiya hükümetinin sendikal faaliyet yürüten aktivistleri terörist gibi gösterme, isyancılarla işbirliği yapıyor gibi gösterme çabalarına bir son vererek temel sendikal hak ve özgürlükleri garantiye alması gerektiğini belirtti.

paylaş