TZD, "Pazarcılara dokunmayın"

21 Nis 2013

Türkiye Ziraatçılar Derneği TZD Başkanı İbrahim Yetkin, TBMM’ye sunulan, sebze ve meyve ticaretini düzenleyen kanunda değişiklik öngören yasa tasarısı kabul edilirse pazarcı esnafının kiracı hâline geleceğini belirtti.

Yetkin açıklamasında, "Bu son derece olumsuz bir yaklaşımdır. Bu girişimden zarar görecek olanlar yalnızca pazarcı esnafı değildir. Konu üretici ve tüketicileri de ilgilendirmektedir" dedi.

Haksız rekabeti yaratanın pazarcılar olmadığını vurgulayan Yetkin, pazarcıların AVM’lerden alışveriş yapma gücüne sahip olmayan tüketici kesime hitap edebilmesi ve daha ucuza satış yapabilmesinin kira ödememesi ile mümkün olduğunu söyledi.

Son dönemde savaşın bitme olasılığına da dikkat çeken Yetkin, "Bu koşullarda içine girdiğimiz bahar aylarında bu yayla ve meraların acilen besicilerimizin kullanımına açılması, Türkiye’nin mevcut hayvan stokunu muhafaza edebilmesi ve hayvan kesiminin ardından gelmesi beklenen arz darlığı nedeniyle fiyat artışlarının önlenebilmesi açısından hayati önem taşımaktadır. Ben bundan umutluyum” dedi.

paylaş