DİSK ve TÜRK-İŞ Taksim diyor!

20 Nis 2013

Dün bir televizyon programına birlikte katılan TÜRK-İŞ ve DİSK yöneticileri 1 Mayıs'ta Taksim'de olacaklarını belirtti.

Dün NTV'de yayınlanan Yakın Plan programına katılarak 1 Mayıs ile ilgili soruları yanıtlayan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ve TÜRK-İŞ Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Nazmi Irgat sendikaların 1 Mayıs'ta başta Taksim olmak üzere bütün yurtta alanlara çıkacaklarını belirtti.

Sendika yöneticileri tarafından İçişleri Bakanı Muammer Güler'in sendikalarla bir görüşme yapılmadan kamu oyuna yaptığı “Taksim uygun değil” açıklamasının talihsizlik olarak değerlendirildiği programda iki işçi konfederasyonu temsilcisi de 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamanın fiziki şartlarının yaratılabileceğini vurguladı.

TÜRK-İŞ adına konuşan Nazmi Irgat, kendilerinin bütün konfederasyonlara çağrı yaptıklarını ilk başta olumlu giden görüşmelerin bir aşamasında dağınıklık yaşandığını aktardı ve yine bütün konfederasyon başkanlarını görüşmeye çağırdıklarını belirtti. Bunun üzerine DİSK temsilcisi Arzu Çerkezoğlu da kendilerinin de böyle bir çağrıları olduğunu hatırlatarak valilikle yapılacak görüşmeden önce sendikalar olarak bir araya geleceklerini söyledi.

İçişleri Bakanı Güler de dün yaptığı bir konuşmada “Tabii ki 1 Mayıs anlamına uygun şekilde emekçiler tarafından en görkemli biçimde kutlanacaktır. Bu konudaki ritüeller tabii ki tekrarlanacaktır. Ama bu konuda İstanbul valiliğimizle sendikalar arasında bir diyalog gerçekleştirilecektir. Mevcut şartlarda en iyisi hangisidir ne yapılabilecek buna bakılacaktır. Bizim başka söylediğimiz yoktur. Gerginlik gibi algılayıp spekülasyonlar üretmenin kimseye faydası yoktur.” ifıadelerini kullandı.

 

paylaş