“Kelepçesiz muayene"ye 2 yıl 15 gün ceza!

19 Nis 2013

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde çalışan Dr. Burhan Birel, Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde "KCK" davası kapsamında tutuklu olan Mehtap Çoban'ın kelepçeli muayene edilmesine karşı çıktığı için yargılandığı davada karar açıklandı.

Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde bulunan "KCK" tutuklusu Mehtap Çoban, tedavi için Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Jandarma, Çoban'ın kelepçeli muayene edilmesini istedi. Dr. Burhan Birel ise hastayı kelepçeli olarak, gerekli mahremiyet ortamı sağlanamadığı gerekçesi ile muayene edemeyeceğini belirtti. Jandarmanın şikayeti üzerine Dr. Birel hakkında dava açıldı.

5. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında mahkeme heyeti, Dr. Burhan Birel'e "görevini kötüye kullandığı" iddiasıyla 2 yıl 15 gün hapis cezası verdi.

Mahkemeyi takip eden Diyarbakır Tabip Odası yöneticileri ve Dr. Birel'in meslektaşları cezayı şaşkınlıkla karşıladıklarını, davanın takipçisi olacaklarını ve Dr. Burhan Birel'i yalnız bırakmayacaklarını belirtti.

 

paylaş