Yargı sanata kafayı taktı

19 Nis 2013

Fazıl Say’dan sonra şimdi de sıra İstanbullu sanat severlere geldi

Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz hafta İstanbul Taksim’de Emek Sineması’nın yıkımına karşı çıkan binlerce sanat severe polis tarafından acımasızca müdahale edilmişti. Müdahalenin sertliği dış basında bile tepki çekerken kamuoyu en azından yetkililerden bir özür bekliyordu. Ancak özür değil dava geldi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı pek de alışık olunmayan bir hızla yaşananlara ilişkin açtığı soruşturmayı tamamlayıp iddianame hazırladı. Ama sanık sandalyesinde halka acımasızca gaz sıkanlar değil yine sanatseverler var. Edinilen bilgiye göre, polis bir iki gün içinde İstiklal Caddesi üzerindeki kamerların kayıtlarını deşifre edip CD’ler içerisinde savcılığa sunarak sürecin hızlanmasına da ciddi bir “katkı” sunmuş.

Hazırlanan iddianameye göre ise İstanbul Film Festivali jürisi üyelerinden Berke Gül ile Hazar Berk Büyüktunca, Özgür İpek ve Mehmet Ferit Aka hakkında, 6 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Böylece kampüste öğrenci vuran, sokak ortasında vatandaşı darp eden polislerin en fazla bir iki yıl ceza aldığı memleketimizde tarihi ve kültürel mekanlara sahip çıkmanın cezası da öğrenilmiş oldu.

paylaş