Pes artık!

19 Nis 2013

İşten çıkarıldıkları için yardım isteyen işçilere Bakan Yazıcı'dan sitem dolu cevap: "17 ay çalıştım, çok teşekkür ederim. Emeğimin karşılığını aldım demeni beklerdim" dedi.

Artvin'in Hopa İlçesi'nde Sarp Sınır Kapısı'nda kimlikle geçiş işlemleri için işe alınan ancak geçiş ücretinin 1 liradan 15 liraya çıkarılmasının ardından geçen hafta işlerine son verilen 14 işçi, bölgede incelemelerde bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile görüştü. Bakan Yazıcı, sorgusuz sualsiz işten çıkarıldıklarını anlatarak kendilerine yardımcı olunmasını isteyen işçilere umut vermeyerek, iş aramalarını istedi. Yazıcı, işçiler adına konuşan Olcay Tan'a, "Ben senden, '17 ay çalıştım, çok teşekkür ederim. Emeğimin karşılığını aldım' demeni beklerdim" diyerek sitem etti.

Başbakan “Ananı da al git!” derse bakan neler demez!

AKP'nin bakanlarının ağzından her gün yeni inciler dökülüyor. Herhangi bir geçim derdi olmayıp 800 TL büyük para, Peynirin, ekmeğin fiyatı belli. Asgari ücretle geçinirsiniz diyen Çalışma Bakanı Faruk Çelik gibi işten atılma korkusu olmayan, Bakanlığı elinden alınsa bile emekliliği garanti altında olan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın da, sorgusuz sualsiz işten atıldığı için yardım isteyen bir işçiye "17 ay çalıştım, çok teşekkür ederim. Emeğimin karşılığını aldım demeni beklerdim" diyerek sitem etmesi onlar için kullanılması çok kolay sözler. İş cinayetinde ölen madencilerle ilgili “güzel öldüler!”, kendisini gördüğüne sevindiğini söyleyen vatandaşa “bir takla at da inanayım!”, kanser ilacını bulamadığını söyleyen vatandaşı dilenci yerine koyarak cebine para sokuşturup sonra defalarca “büyük para koydum ha! Söyleyin cebine iyi baksın!”, “organik biber gazı”, gibi sözler ise AKP'nin diğer incileri arasında!

paylaş