Metal işçileri Kartal’da yürüyor

18 Nis 2013

Metal işçileri, MESS dayatmalarına karşı yürüyor.

Birleşik Metal Sendikası BMİS, yürüyüş için basın açıklaması yayınladı;

"Örgütlü, örgütsüz bir milyonun üzerinde metal işçisini ve ailelerini ilgilendiren doğrudan veya dolaylı yoldan etkileyen grup toplu iş sözleşmesinde uyuşmazlık tutuldu.

Uyuşmazlık tutuldu çünkü metal işkolundaki sermayedarlar ve onların en donanımlı örgütü olan MESS; metal işçilerinin yoksullaşmasını kalıcılaştırmak, sömürüyü sınırsız hâle getirmek istiyor.

Sermaye ve örgütü, metal işçilerinin insanca çalışma ve yaşama taleplerini kabul etmiyor.

MESS, metal işçilerinin yoksullaşması ile dalga geçer gibi verdikleri teklifle, işçileri enflasyona ezdirmediklerini iddia etmiştir.

MESS’in teklifi; 40 liradır. Asgari ücretli bir işçi açısından bu oran 30 liraya denk gelmektedir. Teklif günde bir liradır.

Sendikamız Birleşik Metal-İş’te örgütlü metal işçileri, grup sözleşmesinde uyuşmazlık tutulmasıyla birlikte eylemlerine başladılar.

Sermayenin düşük ücret, yoksulluk ve esnek çalışma dayatmalarına karşı: 'HAYDİ BİRLEŞİK MÜCADELEYE!' sloganıyla başlatılan yürüyüş ve basın açıklamamıza değerli basın mensuplarımızı ve tüm emek dostlarımızı bekliyoruz."

Tarih: 18 Nisan 2013 Perşembe Toplanma yeri: Kartal / Ahmet Şimşek Koleji önü Toplanma saati: 18.00 Basın açıklaması: İstanbul - Kartal Meydanı Basın açıklaması saati: 18.30  

paylaş