DİSK'ten 1 Mayıs açıklaması

16 Nis 2013

Bugün (16 Nisan) DİSK Genel Merkezi'nde bir araya gelen DİSK yöneticileri 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı başta olmak üzere işçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma gününü ülkenin her yerinde kutlayacaklarını açıkladı.   Daha önce KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul'un sorulan soru üzerine 1 Mayıs'ta Taksim Meyadanı'nda olacaklarını açıklamasının ardından bugün DİSK'ten resmî açıklama yapıldı.

DİSK Genel Merkezi'ndeki toplantıda yapılan basın açıklamasında işçi sınıfı ve emekçi halk 1 Mayıs'ta hakları için meydanlara çağrıldı. Açıklamada şöyle denildi:

“İşçilerle, yoksullarla, işsizlerle, kadınlarla, gençlerle, dışlanmışlarla, mağdurlarla ve emeğini, alınterini harcayan bütün emekçilerle birlik olmak, dayanışmak ve mücadeleyi yükseltmek için, 1 Mayıs’ta başta TAKSİM 1 MAYIS ALANI olmak üzere ülkenin dört bir yanında buluşuyoruz!

DİSK olarak, 1 Mayıs 2013 Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nü kardeş sendikalarımız ve meslek örgütleri olarak, en geniş ortak birlikteliği yaratarak kutlamak için, başta Taksim 1 Mayıs Alanı olmak üzere ülkenin dört bir tarafında tüm mağdurlarla, yoksullarla, dışlananlarla, işsizlerle, işçilerle, beyaz yakalı ve mavi yakalı tüm kamu emekçileriyle, mimar ve mühendislerle, doktorlarla, aydınlarla, sanatçılarla, kadınlarla, gençlerle, emeklilerle, basın emekçileriyle, 1 Mayıs alanlarında olacağız.”

paylaş