Rusya: BM Suriye’ye dayatma yapamaz

14 Nis 2013

Emperyalistlerin Suriye’ye karşı planları tükenmiyor. İşgalciler, saldırganlar halkların barış ve kardeşlik içerisinde yaşamasına düşman saldırganlar her geçen gün yeni bir saldırı planı ile ortaya çıkıyorlar. Suriye halklarını gözyaşına boğanlar, halkları iş savaşa zorlayanlar ve gerici yobaz El-Kaideci zorbaları Suriye’nin güneyinden Ürdün ve Lübnan’dan ülkeye sokanlar BM Genel Kurulunda saldırı planlarını genişletmeye çalışıyorlar.

Suriye haklarına yönelik bütün bu saldırılar altında bir de sözde barışı savunduğunu söyleyen Birleşmiş Milletler, Suriye halkalarının haklarını hiçe sayan, ülkedeki işgalci çapulcuları destekleyen ve meşru savunma hakkını kullanan Suriye halkını terörist gibi gösteren kararlar almayı planlıyor.

Suriye ordusunun işgalcilere zor günler yaşattığı ve Dera kentini kontrol altına aldığı bu günlerde Katar, Suudi Arabistan ve Türkiye’nin de desteği ile BM’de Suriye aleyhine kararlar alınmaya çalışılıyor. Rus Itar Tass haber ajansının dün verdiği habere göre bu ülkelerin desteği ile önümüzdeki günlerde Suriye aleyhine bir önerge verileceği açıklandı. Bu önerge taslağının kabul edilemez olduğunu belirten Rusya Dış İşleri Bakanlığı’ndan dün (13 Nisan 2013) yapılan açıklamada BM Genel Kurulu’na gelecek ve Suriye halklarının aleyhine olan böyle bir önergeyi Rusya’nın asla kabul etmeyeceğini ve karşı oy kullanacağını açıkladı.

Rus Dışişleri BM’nin tek taraflı kararlar almaya çalıştığını, bunun çözüm getirmeyeceğini, BM’nin Suriye’deki tarafların talepleri dikkate alması gerektiğini belirterek bu konuda daha önce yayınlanan Cenevre Bildirisi’ne uyulması gerektiğini açıkladı. Rus Dışişleri bu tür eylemlerle yapılmak istenenin Suriye’de amacın rejim değişikliğini sağlamak olduğunu söyleyerek böyle bir sürecin kabul edilemez olduğunun altını çizdi.

paylaş